29.5 C
Linköping
lördag, augusti 13, 2022

Drönare ska skapa trygghet i city

Polisen i Linköping har beslutat att använda UAS (drönare) i samband med en trygghetsskapande och brottsförebyggande insats i centrala Linköping, med målet att reducera våld i krogmiljön.

Kamerabevakning genom UAS kommer att användas i de centrala delarna av Linköping från 27 november till 28 november, i enlighet med kamerabevakningslagen.

Polisen använder UAS, en obemannad flygfarkost med kamera, som ett komplement till den förstärkta närvaron som kommer att finnas i krogmiljön. Insatsen är en del av polisens arbete mot våld i offentlig miljö.

– Vi gör ibland särskilda insatser och denna helg satsar vi lite extra i centrum, säger Ann – Christine Rehnström som är lokalpolisområdeschef i Linköping och fortsätter:

– Dessutom finns det som vanligt polispatruller i rörelse under hela helgen. Min målsättning är att ingen ska behöva känna sig rädd i Linköping.

Syftet är att förebygga, förhindra eller upptäcka brottslig verksamhet i områdena, eller att utreda och lagföra brott.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
29.5 ° C
30.6 °
28.7 °
36 %
4.6kmh
56 %
lör
30 °
sön
31 °
mån
29 °
tis
31 °
ons
29 °