-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Under Natten: Psykisk ohälsa, fylla och en gripen

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. Det ärende som sticker ut:

22:10 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Brokindsleden i Linköping valde föraren att inte stanna på polismannens tecken. Ett kortare förföljande tog vid med hastigheter runt 180 km/h innan bilen stoppades genom ett plåtstopp och hamnade därefter i diket. Föraren, en man i 20-årsåldern, ska ha klarat sig utan personskador. Han greps misstänkt för vårdslöshet i trafik, olovlig körning, grovt drograttfylleri, narkotikabrott (innehav) samt ringa narkotikabrott för eget bruk. Mannen har under natten anhållits av åklagare på sannolika skäl misstänkt för narkotikabrott. Ärendet är därmed åklagarlett och frågor från media hänvisas till Åklagarkammaren i Linköping. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 85 ärenden mellan klockan 22 och 07. Ingen...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °