-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Under natten: Misstänkt våldtäkt, trädkaos och vanlig helgfylla

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00:54 Polis larmades till en privat fest i en bostad i Linköping med anledning av ett misstänkt sexualbrott. När polis anlänt togs den drabbade yngre kvinnan omhand av sjukvården. Polisen har genomfört utredningsåtgärder och under natten har en man i 20-årsåldern gripits och anhållits misstänkt för våldtäkt. Frågor från media hänvisas därmed till Åklagarkammaren. 

00:56 Polis larmades till en parkering vid en matbutik på Ingelstaområdet i Norrköping med anledning av att ett gäng bilar stått på parkeringen och spelat hög musik. När polis anlänt till platsen pratade man med berörda personer som därefter lämnade området. Ingen anmälan upprättades.

06:20 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till E4:an utanför Norrköping med anledning av en trafikolycka i södergående körriktning. När polis anlänt visade det sig att bilisten fått vattenplaning. Föraren, en kvinna i 25-årsåldern, ska initialt ha klarat sig oskadd. Det finns ingen misstanke om brott. 

06:47 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till länsväg 134 utanför Kättilstad, Kinda, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i ett träd som låg över vägen. En person ska vara drabbad. När polis anlänt visade det sig att föraren, en man i 35-årsåldern, klarat sig utan personskador. Bilen stod inte heller trafikfarligt. Polispatrull kommer skriva en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott och diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 85 ärenden mellan klockan 22 och 07. Ingen...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °