11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Då kommer Boxholmsosten till Linköping

Under stort buller och lite mindre bång släpptes igår, onsdag, nygamla Boxholmsosten från Glada Bonden som tog över osttillverkningen av den klassiska Boxholmsosten sedan Arla flyttat ut från den gamla bruksorten.

– Det var verkligen succé igår och kön ringlade lång utanför mejeriet, berättar Anders Birgersson, ordförande för Glada Bonden.

– Man kommer till en början kunna köpa osten här i Boxholm på Coop och ICA men inom ett par veckor ska den finnas på hyllorna i Linköping. Sedan är det upp till konsumenterna att avgöra om vår ost får godkänt.

Bakom Äkta Boxholms står Glada bonden, en allians av och med svenska mjölkproducenter, som driver tillverkningen som ett steg i att utveckla den svenska mejerimarknaden. Avsikten är att skapa en fungerande råvarumarknad för Sveriges mjölkbönder och utöka produktionen, också med färskvaror. Det skapar livskraft, ger långsiktiga förutsättningar för att arbeta med hög kvalitet genom hela produktionskedjan och utvecklar en inhemsk försörjning av livsmedel, berättar Anders Birgersson avslutningsvis.

RELATERADE ARTIKLAR

Willys och Hemköp har stora it-störningar, enligt uppgifter till Aftonbladet. Leveranser ska påverkas och det...
Polisen, strax efter klockan 02.00, larmades till Skäggetorps centrum i Linköping med anledning...
På söndag, den 24 oktober firas FN-dagen över hela världen. I Linköping bjuder Sveriges...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °