-1.9 C
Linköping
söndag, mars 26, 2023

Nu slopas restriktionerna – detta gäller från och med idag

Från och med idag, onsdagen den 29 september slopas deltagartaket för allmänna sammankomster, offentliga tillställningar och privata sammankomster. Dessutom hävs de sista restriktionerna för serveringsställen. Det innebär att storleken på sällskap och avstånd mellan sällskapen inte längre begränsas. Folkhälsomyndigheten tar också bort rådet om att arbeta hemifrån.

Ett råd som fortfarande gäller är att stanna hemma vid minsta symtom och att gå och testa sig. Från och med den 24 september sker region Östergötlands provtagning i Linköping på pendlarparkeringen utanför Linköpings arena. 

Det är fortsatt viktigt med smittspårning och förhållningsregler till personer i hushåll där någon har covid-19. Folkhälsomyndigheten uppmanar även de som ännu inte vaccinerat sig att fortsätta följa råden om att hålla avstånd och inte umgås med personer i riskgrupp eller personer över 70 år.

För kommunens vård- och omsorgsverksamheter gäller tills vidare samma restriktioner som tidigare. 

Folkhälsomyndigheten gick den 28 september ut med rekommendationen om att personer på särskilda boenden och med hemtjänst ska erbjudas en tredje dos vaccin.

Läs mer här:

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-1.9 ° C
-1.1 °
-2 °
93 %
3.6kmh
100 %
sön
-2 °
mån
-1 °
tis
2 °
ons
2 °
tor
0 °