11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Nytt naturreservat nära Linköping invigt

I lördags, den 25 september, invigdes ett nytt naturreservat i Östergötland på gränsen mot Örebro län och omvänt. Länsstyrelserna i de båda länen gjorde gemensam sak och invigde det nya reservatet Brevens tallskogar i lördags.

Brevens tallskogar är en del av skogsområdet Tylöskog och Brevens Bruks stora skogsinnehav. Efter en storm 2011, då många träd stormfälldes, startades en diskussion mellan bolaget och länsstyrelserna. Bolaget ville ta tillvara det stormfällda virket, medan länsstyrelserna såg den biologiska mångfalden som behöver både levande och döda träd.

Resultatet blev naturreservatet Brevens tallskogar som alltså invigs på lördag av Örebros landshövding Maria Larsson och Östergötlands länsråd Ann Holmlid.

Brevens tallskogar beskrivs som gammelskogens eldorado, ett av länens få tysta områden med döda och levande träd, myrar, sjöar och berg. Och en enorm variation av olika växter och djur. Här kan vi se såväl den sällsynta skalbaggen raggbock som en jagande kungsörn. Eller varför inte den rara svampen goliatmusseron?

RELATERADE ARTIKLAR

Goda livsvillkor för alla invånare i Östergötland. Det är den övergripande målbilden för ”Utvecklingsstrategi...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 120 ärenden mellan kl 22 och 07. Ingen...
Nu på fredag den 8 oktober börjar älgjakten i Östergötland och fram till den...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °