6.4 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Pandemifokus i treårsbudget

I den nya treårsbudgeten, 2022-2024, som Regionfullmäktige har beslutat om handlar det om att hantera pandemins konsekvenser. Fokus i budgeten ligger på att arbeta ikapp framskjuten vård och öka tillgängligheten.


– Vården har varit i ett exceptionellt pressat läge och pandemin är inte över än. Budgeten siktar framåt för en omstart av Östergötland 2022. Att arbeta med tillgängligheten och den uppskjutna vården är en av de största utmaningarna framåt, säger regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro (S) i ett pressuttalande på regionens hemsida.

I budgeten konstatera att verksamheten är starkt påverkad av pandemin med en rad eftersatta behov. Under 2022 görs extra satsningar på totalt 898 miljoner kronor för att hantera detta.


Hälso- och sjukvårdsnämndens ram utökas med 110 miljoner kronor för nya och förändrade behov. HSN får också 180 miljoner kronor i engångsmedel, vilket motsvarar statsbidraget för att hantera framskjuten vård till följd av pandemin.

RELATERADE ARTIKLAR

På söndag, den 24 oktober firas FN-dagen över hela världen. I Linköping bjuder Sveriges...
Alliansen, med stöd av SD, förbereder just nu ett skifte för hemtjänsten som innebär...
Idag, den 14 oktober, infaller "Räkmackans dag" och orsakar högtryck hos de som säljer...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
6.4 ° C
9.2 °
5.6 °
86 %
2.1kmh
20 %
mån
7 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °