9.2 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Polisen varnar för GPS-stölder i länet

Nu varnar polisen i Östergötland återigen för stölder av GPS-utrustning från traktorer. Något som blivit allt vanligare den här tiden på året. Den senaste tiden har flera stölder ägt rum precis utanför Linköpings tätort.

Den 11 juni har någon, eller några, stulit GPS-utrustning från en traktor som stod parkerad på en gård i Linghem, Linköping. Det finns inget preciserat godsvärde på den stulna GPS-utrustningen. En anmälan om stöld skrevs.

Dagen efter, den 12 juni, upptäcktes ytterligare en stöld som rör GPS-utrustning från traktorer. Denna gång skedde stölden i Vreta Kloster, Linköping. Vid denna stöld har någon, eller några, tagit sig in i fyra parkerade traktorer och stulit GPS-utrustning till ett uppskattat värde av ungefär 350 000 kronor. En anmälan om stöld upprättades.

I nuläget finns det inga misstänkta för dessa brott.

Fler stölder att vänta

Det finns anledning att tro att fler stölder kommer att ske i polisregion Öst; det vill säga Södermanland, Östergötland och Jönköpings län.

För att undvika liknande stölder vill polisen att lantbrukare vidtar försiktighetsåtgärder. Ett tips är att låsa in traktorerna när de inte används samt att montera bort GPS-utrustningen om det är möjligt.

Det är angeläget att alla iakttagelser kommer till polisens kännedom då de kan vara viktiga pusselbitar i arbetet mot dessa brott. Det är bra att vara uppmärksam på personer, bilar och platser som kan vara av intresse.

Var försiktig med att ingripa men notera avvikande företeelser exempelvis bilar som kör in på gården eller besök av okända och oväntade personer. Notera eventuella bilnummer och signalement och rapportera dessa till polisen.

Tipsa polisen

Kontakta polisen om du skulle notera något annorlunda eller avvikande i närheten av lantbruksgårdar. Vid pågående brott ring 112.

Tipsa polisen på 114 14.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen, strax efter klockan 02.00, larmades till Skäggetorps centrum i Linköping med anledning...
Klockan 00.52 fick polisen samtal från ett boende i Mantorp där en brukare hade...
Det var vid 21.00-tiden på torsdagskvällen som en kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
9.2 ° C
9.4 °
9 °
74 %
4.6kmh
0 %
mån
9 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °