19.8 C
Linköping
tisdag, juli 27, 2021

Populär gågata tillbaka

Igår, måndag 14 juni, började Linköpings kommun med den populära sommargågatan i centrala Linköping. Detta för tredje året i rad.

Måndagen den 14 juni började monteringen av årets sommargågata. Man känner med all säkerhet igen möblerna med små träd i som ger grönska och sittmöjligheter längs Storgatan mellan Läroverksgatan och S:t Larsgatan. I år är det även sommargågata på Platensgatan.

Sommargågatan är i första hand till för fotgängare, men den är också öppen för behörig trafik, cyklister och elsparkcyklar. Det är dock gångfart som gäller för oss alla, det vill säga max 7 km/h.

– Vi är glada över att vi kan fortsätta traditionen med en sommargågata mitt i Linköpings hjärta. Dock behöver vi även i år ta hänsyn till pandemin, och därför kan vi tyvärr inte arrangera olika aktiviteter som lockar folksamlingar. Däremot hoppas vi att folk kan komma och ta det lugnt och njuta av sommaren, även i Linköpings stadskärna, säger projektledare Lisa Markström, Linköpings kommun, i ett uttalande på kommunens webbplats.

Den 22 augusti monteras årets sommargågata ner. Från och med måndag 23 augusti går busstrafiken som vanligt längs Storgatan.

RELATERADE ARTIKLAR

Den förste juli tillträder begåvas Linköpings kommuns med en ny stadsarkitekt i form av...
Ett nytt kul och coronasäkert konsertkoncept på Skylten har premiär ikväll under namnet Lastkajen...
Som enda kommunen i länet som når det nationella målet på 95 procents bredbandstäckning...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
19.8 ° C
20.2 °
18.1 °
85 %
2.1kmh
90 %
tis
22 °
ons
25 °
tor
25 °
fre
18 °
lör
20 °