26 C
Linköping
måndag, juli 26, 2021

Älgjakt mitt i sommaren – kalv gick upp i rök

Det var under måndagens eftermiddag, runt 16.30, som en förvirrad älg siktades på Tornby, vilket Utryckninglkpg var först att berätta om. Efter att polisen haft span på den verkar den ha försvunnit efter att ha siktats i Skäggetorp.

Thomas Agnevik, polisens erfarna presstalesperson, andas ut efter attt följt älgjakten på håll.

– Ett tag var den på väg mot Resecentrum för att sedan vika av senare siktas på Nämndemansgården i Skäggetorp men efter det så är den försvunnen. Förhoppningsvis har den funnit sitt rätta element och stressar inte omkring nere på Tornby. Det brukar aldrig sluta väl då det stora djuret nästan alltid måste avlivas eller så dör den senare av stress. Det sista minns jag från den tid då jag arbetade i Eskilstuna.

– Vi har haft en patrull som försökt att hålla koll på dem och legat kanske fem minuter efter den. Ett tag trodde vi att den försvunnit in på Ullevi koloniområde men så verkar inte fallet, avslutar en lättad Thomas Agnevik.

RELATERADE ARTIKLAR

klockan 04.15, natten mot måndag larmades polis till Fogdegatan i Skäggetorp, Linköping. Personen som...
Vid 20-tiden på måndagskvällen fick polisen flera samtal om bråk mellan flera personer i...
Strax före klockan ett på söndagsnatten larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en viltolycka...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
26 ° C
27 °
24.7 °
59 %
5.7kmh
75 %
mån
26 °
tis
24 °
ons
26 °
tor
20 °
fre
20 °