9.2 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Älgjakt mitt i sommaren – kalv gick upp i rök

Det var under måndagens eftermiddag, runt 16.30, som en förvirrad älg siktades på Tornby, vilket Utryckninglkpg var först att berätta om. Efter att polisen haft span på den verkar den ha försvunnit efter att ha siktats i Skäggetorp.

Thomas Agnevik, polisens erfarna presstalesperson, andas ut efter attt följt älgjakten på håll.

– Ett tag var den på väg mot Resecentrum för att sedan vika av senare siktas på Nämndemansgården i Skäggetorp men efter det så är den försvunnen. Förhoppningsvis har den funnit sitt rätta element och stressar inte omkring nere på Tornby. Det brukar aldrig sluta väl då det stora djuret nästan alltid måste avlivas eller så dör den senare av stress. Det sista minns jag från den tid då jag arbetade i Eskilstuna.

– Vi har haft en patrull som försökt att hålla koll på dem och legat kanske fem minuter efter den. Ett tag trodde vi att den försvunnit in på Ullevi koloniområde men så verkar inte fallet, avslutar en lättad Thomas Agnevik.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen, strax efter klockan 02.00, larmades till Skäggetorps centrum i Linköping med anledning...
Det var vid 15.30-tiden som räddningstjänst och polis larmades om en olycka vid trafikplats...
Polisens nya och uppdaterade lista över utsatta har just publicerats. På fjärde plats...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
9.2 ° C
9.4 °
9 °
74 %
4.6kmh
0 %
mån
9 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °