28.2 C
Linköping
lördag, augusti 13, 2022

Älgjakt mitt i sommaren – kalv gick upp i rök

Det var under måndagens eftermiddag, runt 16.30, som en förvirrad älg siktades på Tornby, vilket Utryckninglkpg var först att berätta om. Efter att polisen haft span på den verkar den ha försvunnit efter att ha siktats i Skäggetorp.

Thomas Agnevik, polisens erfarna presstalesperson, andas ut efter attt följt älgjakten på håll.

– Ett tag var den på väg mot Resecentrum för att sedan vika av senare siktas på Nämndemansgården i Skäggetorp men efter det så är den försvunnen. Förhoppningsvis har den funnit sitt rätta element och stressar inte omkring nere på Tornby. Det brukar aldrig sluta väl då det stora djuret nästan alltid måste avlivas eller så dör den senare av stress. Det sista minns jag från den tid då jag arbetade i Eskilstuna.

– Vi har haft en patrull som försökt att hålla koll på dem och legat kanske fem minuter efter den. Ett tag trodde vi att den försvunnit in på Ullevi koloniområde men så verkar inte fallet, avslutar en lättad Thomas Agnevik.

RELATERADE ARTIKLAR

På lördagseftermiddagen larmades polisen till Elgiganten i Linköping. Två män hade stulit i butiken. När...
Det var klockan 19.45 på lördagskvällen som larm inkom om singelolycka på Södra Oskarsgatan...
Vid 18-tiden larmades räddningsenheter till en trafikolycka på Tornbyvägen i Linköping. Vid korsningen till Bergsvägen...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
28.2 ° C
28.7 °
27.2 °
40 %
2.1kmh
67 %
lör
30 °
sön
31 °
mån
29 °
tis
32 °
ons
28 °