13.5 C
Linköping
onsdag, september 22, 2021

Så vill kommunen utveckla Djurgården

I och med att Linköping lider av växtvärk då både själva staden och antalet innevånare har skjutit i höjden så har nu kommunen tagit fram ett förslag för hur två områden vid Djurgårdsgatan ska utvecklas.

Redan 2015 tog Linköpings kommun fram ett så kallat planprogram med övergripande förslag på hur området runt Djurgårdsgatan skulle utvecklas. Planprogrammet har sedan dess konkretiserats till förslag för utveckling inom flera detaljplaner. Fram till den 9 juli är det samråd för dessa förslag.

– Djurgårdsgatan, med sitt centrala läge, är en viktig gata för Linköping. Dessa förslag, tillsammans med de andra planerna för utveckling i området, ger oss möjlighet att möta den stora efterfrågan på centralt belägna bostäder och andra viktiga samhällsfunktioner, säger Muharrem Demirok (C), kommunalråd och samhällsbyggnadsnämndens ordförande, i ett uttalande på kommunens webbplats.

Djurgårdsgatan får mer stadsmässig karaktär

Djurgårdsgatan ska byggas om för att få karaktären av stadsgata, vilket innebär att gatan och den nya bebyggelsen får en stadsmässig utformning där upplevelsen av innerstadsmiljö förlängs. Längs gatan ska det finnas plats för både trafik, grönska och stadsliv. Framkomligheten för gående och cyklister ska förbättras både längs gatan och över den.

Tanken är att den föreslagna byggnationen ska bidra till att skapa en ny entré till innerstaden söderifrån. Detaljplanerna är ett led i att förverkliga inriktningen att utvidga innerstaden och skapa mer och bättre innerstad, i enlighet med Linköpings översiktsplan (Fördjupad översiktsplan: utvecklingsplan för Linköpings innerstad).

Samrådsperioden för de två detaljplanerna är mellan den 7 juni till den 9 juli 2021. Du kan läsa mer om detaljplanerna och lämna synpunkter på dem via projektens webbsidor.

RELATERADE ARTIKLAR

Ni vet sagan om vanten som blev en tumme. Lite så är det med...
Kommunen tar nu ett omtag gällande hur vår innerstad ska de ut när det...
Mellan den 20 maj och den 29 augusti kan du göra din röst hörd...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.5 ° C
14 °
12.5 °
81 %
3.1kmh
90 %
ons
13 °
tor
13 °
fre
13 °
lör
15 °
sön
17 °