21.6 C
Linköping
tisdag, juli 27, 2021

Fiasko för polisens kameraövervakning

Ni vet sagan om vanten som blev en tumme. Lite så är det med de utlovade övervakningskamerorna i utsatta områden i Linköping då en ambitiös satsning resulterade i endast två nya kameror i Berga och ingen i Skäggetorp berättar SVT ÖSTnytt idag.

Det är storstäderna som är vinnare när nya övervakningskameror fördelas inom polisens nationella kameraprojekt. Tidigare har det varit annat ljud i skällan och i Linköping skulle hela 27 stycken placeras ut. Av detta blev det nästan noll och intet.

Det lät länge både hoppfullt och lovande men så hände något och polisen insåg att det saknades lagringsutrymme och överföringskapacitet.

Skäggetorp blir utan

– För två år sedan ville vi sätta upp 27 kameror. I höstas trodde vi att det skulle bli 10-15 kameror. Nu inser vi att vi inte kommer att kunna sätta upp en enda kamera i Skäggetorp i år, säger kommunpolisen Pär Fridh, till SVT Östnytt.

– Vi har uppvaktat regeringen och polisen flera gånger eftersom vi tycker att de har svikit sitt löfte att sätta upp 27 kameror i Linköping. Först sade man att man inte hade resurser. Nu får vi istället signaler om att man backar helt och hållet. Det är ett stort svek, säger centerpartisten Muharrem Demirok, kommunalråd i Linköping.

Föregående artikelMopedbrand i Ljungsbro
Nästa artikelLånga köer för nytt pass

RELATERADE ARTIKLAR

En polispatrull meddelade att de hade stoppat en motorcyklist på Ekholmsvägen i Linköping ...
klockan 04.15, natten mot måndag larmades polis till Fogdegatan i Skäggetorp, Linköping. Personen som...
Vid 20-tiden på måndagskvällen fick polisen flera samtal om bråk mellan flera personer i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
21.6 ° C
23.5 °
18.6 °
82 %
3.6kmh
90 %
tis
22 °
ons
25 °
tor
25 °
fre
18 °
lör
20 °