9.2 C
Linköping
måndag, oktober 25, 2021

Fiasko för polisens kameraövervakning

Ni vet sagan om vanten som blev en tumme. Lite så är det med de utlovade övervakningskamerorna i utsatta områden i Linköping då en ambitiös satsning resulterade i endast två nya kameror i Berga och ingen i Skäggetorp berättar SVT ÖSTnytt idag.

Det är storstäderna som är vinnare när nya övervakningskameror fördelas inom polisens nationella kameraprojekt. Tidigare har det varit annat ljud i skällan och i Linköping skulle hela 27 stycken placeras ut. Av detta blev det nästan noll och intet.

Det lät länge både hoppfullt och lovande men så hände något och polisen insåg att det saknades lagringsutrymme och överföringskapacitet.

Skäggetorp blir utan

– För två år sedan ville vi sätta upp 27 kameror. I höstas trodde vi att det skulle bli 10-15 kameror. Nu inser vi att vi inte kommer att kunna sätta upp en enda kamera i Skäggetorp i år, säger kommunpolisen Pär Fridh, till SVT Östnytt.

– Vi har uppvaktat regeringen och polisen flera gånger eftersom vi tycker att de har svikit sitt löfte att sätta upp 27 kameror i Linköping. Först sade man att man inte hade resurser. Nu får vi istället signaler om att man backar helt och hållet. Det är ett stort svek, säger centerpartisten Muharrem Demirok, kommunalråd i Linköping.

Föregående artikelMopedbrand i Ljungsbro
Nästa artikelLånga köer för nytt pass

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen, strax efter klockan 02.00, larmades till Skäggetorps centrum i Linköping med anledning...
Klockan 00.52 fick polisen samtal från ett boende i Mantorp där en brukare hade...
Det var vid 21.00-tiden på torsdagskvällen som en kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
9.2 ° C
9.4 °
9 °
74 %
4.6kmh
0 %
mån
9 °
tis
11 °
ons
13 °
tor
15 °
fre
15 °