20.8 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

Dödsskjutningen i Berga: Gott om tips kan lösa mordet

Ann Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef i Linköping, berättar för LkpgNews att det finns goda chanser att lösa onsdagens dödsskjutning i Berga men att polisen själv inte kan klara upp brott då samverkan är nyckeln till ett framgångsrikt polisarbete.

Det var mitt på blanka eftermiddagen som en 22-årig man, i princip, blev avrättad på Solvändan/Prästbolsgatan i Berga. Mannen ska, enligt uppgifter till LkpgNews blivit skjuten med fyra skott och varit avliden vid ankomsten till US.

-Vi har bra koll på de som är kriminella här i Linköping, menar Ann Christine Rehnström, som är lokalpolisområdeschef i Linköping, och fortsätter:

-Sedan kan vi självklart inte förutse en sådan här händelse. Jag har dock gott hopp om att vi ska kunna lösa det här då inflödet av tips varit stort samt att vi har pratat med flera vittnen till skjutningen. Vi inom polisen kan inte själva lösa brott utan vi är beroende av tips, vittnesuppgifter och samverkan med andra.

Ann Christine Rehnström, som varit på sin post sedan september 2020, menar att mycket av det grova våld vi ser har sin botten i narkotikahandeln. Det är den som är själva motorn i mycket av den tunga kriminaliteten.

-Skulle vi komma åt den vore mycket vunnet.

Enligt uppgifter till LkpgNews så handlar mycket av det grova våldet i Linköpings olika ytterområden just om vem som ska sköta handeln med droger i det aktuella området.

-Vi kommer fortsatt att finns på plats i Berga och om man vet något ska man inte tveka att berätta det för polisen, avslutar Ann Christine Rehnström.

En död efter skjutning i Berga – Lkpg.News

RELATERADE ARTIKLAR

En polispatrull kontrollerade, strax innan midnatt, en personbil vid flygvapenmuseum i Linköping. Föraren, en...
Klockan 23:51 natten mot söndag kom det till polisens kännedom att en man i...
Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades, under natten mot lördag, till Björkliden i Linköping med...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
20.8 ° C
26.8 °
17.2 °
80 %
3.1kmh
20 %
mån
25 °
tis
23 °
ons
19 °
tor
26 °
fre
24 °