19.7 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

En död efter skjutning i Berga

Under tidig onsdagskväll larmades polisen om en misstänkt skottlossning i Berga. Detta efter flera samtal om höga smällar.

Flera polispatruller samt ambulans skickades till platsen. Vid framkomst påträffades en mycket svårt skadad person. Personen fördes till sjukhus med ambulans och konstaterades där avliden. Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en man i 20-årsåldern som träffats med flera skott.

Brottsplatsen har spärrats av i väntan på kriminalteknisk undersökning och flera polispatruller arbetar nu med att reda ut vad som hänt.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord. Utredningen är i ett känsligt läge och fler uppgifter kommer att lämnas när det finns mer information att lämna, skriver polisen på sin hemsida.

Tidigare under eftermiddagen var det bråk i Berga centrum men polisen kan vare sig bekräfta eller dementera att detta ska ha med skjutningen att göra.

Flera polispatruller är kvar på platsen och arbetar med att hålla förhör och vara synliga under natten och framåt den närmaste tiden.

Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt i Berga under onsdagskvällen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Läsarbild.

RELATERADE ARTIKLAR

Den person som anhölls i tisdags skäligen misstänkt för mord i Berga den 19 maj 2021...
Polisen larmades, klockan 05.45 på torsdagens morgon, om ett rån i Berga centrum. En...
En man har anhållits som skäligen misstänkt för mord i stadsdelen Berga, Linköping. Mannen greps efter...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
19.7 ° C
20.2 °
17.5 °
91 %
2.1kmh
90 %
mån
20 °
tis
24 °
ons
23 °
tor
24 °
fre
27 °