12.5 C
Linköping
onsdag, september 22, 2021

En död efter skjutning i Berga

Under tidig onsdagskväll larmades polisen om en misstänkt skottlossning i Berga. Detta efter flera samtal om höga smällar.

Flera polispatruller samt ambulans skickades till platsen. Vid framkomst påträffades en mycket svårt skadad person. Personen fördes till sjukhus med ambulans och konstaterades där avliden. Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en man i 20-årsåldern som träffats med flera skott.

Brottsplatsen har spärrats av i väntan på kriminalteknisk undersökning och flera polispatruller arbetar nu med att reda ut vad som hänt.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord. Utredningen är i ett känsligt läge och fler uppgifter kommer att lämnas när det finns mer information att lämna, skriver polisen på sin hemsida.

Tidigare under eftermiddagen var det bråk i Berga centrum men polisen kan vare sig bekräfta eller dementera att detta ska ha med skjutningen att göra.

Flera polispatruller är kvar på platsen och arbetar med att hålla förhör och vara synliga under natten och framåt den närmaste tiden.

Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt i Berga under onsdagskvällen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Läsarbild.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen kan komma att släppa fler bilder eller, till och med en film, från...
För en dryg vecka sedan sköts en person ihjäl på kolgrillen belägen på bottenplan...
Polisen har under morgonen genomfört flera utredningsåtgärder på olika platser i Linköping, bland annat...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
57 %
3.7kmh
16 %
ons
17 °
tor
13 °
fre
13 °
lör
15 °
sön
17 °