11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Berga By invigt

Efter flera uppskjutna tillfällen, på grund av pandemin, blev det äntligen dags att inviga Berga By.
I Berga By har flera förvaltningar från Linköpings kommun tillsammans planerat för att skapa en unik plats där samhällsservice, kulturaktiviteter, bibliotek och ungdomsverksamhet återfinns på ett och samma område.

Medborgare får svar

Det vackra Berga slott med anor från 1800-talet är Berga Bys hjärta, men mötesplatsen inkluderar hela området med både utomhusmiljöer, nybyggd lekplats och angränsande byggnader. Inne i slottet finns ett närbibliotek och besöksmöjligheter hos Råd & Stöd och Kontakt Linköping. I en byggnad bredvid slottet har sedan tidigare ungdomsverksamheten UngPuls sina verksamhetslokaler. I Berga By har man som medborgare möjlighet att ställa frågor och få svar direkt från kommunen och söka råd och vägledning i sin vardag. Man kan även låna böcker, läsa tidningar, engagera sig i en meningsfull fritid och ta del av kulturaktiviteter.

– Vi levererar nu det som den stora medborgardialogen i Berga var ense om, det vill säga att Berga behöver en positiv mötesplats. Berga är en riktig pärla med blandad bebyggelse, vatten, konst, natur och nu också en mötesplats för rörelse, samtal, bildning, skapande och lek, berättar Karin Olanders, kultur- och fritidsdirektör i Linköpings kommun i ett pressuttalande.
I samband med invigningen arrangerades också en familjedag.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var strax efter klockan 18 som polisen larmades om misstänkt skottlossning på Vistvägen...
Willys och Hemköp har stora it-störningar, enligt uppgifter till Aftonbladet. Leveranser ska påverkas och det...
Polisen, strax efter klockan 02.00, larmades till Skäggetorps centrum i Linköping med anledning...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °