11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Besöksrekord i sommar trots corona

Sommaren 2021 går till historien som en rekordsommar för Linköpings hotell, stugor och vandrarhem. Det är bra för kommunens ekonomi men det kanske mest intressanta är vilken roll coronapandemin har spelat i den stora tillströmningen av gäster till.
Antalet gästnätter slog ett nytt rekord för sommarens tre månader då 193 006 gästnätter genomfördes i Linköping. Juli månad blev också den enskilt bästa månaden någonsin gällande gästnätter i Linköpings med hela 86 705 gästnätter.

Stark återhämtning
Jämfört med andra städer i Sverige har Linköping visat på en stark återhämtning. Jämför vi sommaren 2021 med det tidigare rekordåret för riket 2019 har riket som helhet ännu inte återhämtat sig i samma utsträckning. Där är skillnaden -18 procent mot 2021. Linköping har däremot ökat med 4 procent.
– Våra större besöksmål som Gamla Linköping och Göta kanal hade en riktigt stark sommar och agerade viktiga reseanledningar, men en viktig förändring är att vi också såg ett tillskott av nya upplevelser och produkter för privatresenärer som attraherade besökare när exempelvis evenemangen uteblev. Kreativiteten har varit stor hos många av våra besöksnäringsföretag, även om en del har haft det fortsatt tufft, till exempel restauranger och eventarrangörer där en del restriktioner kvarstod under sommaren, säger Jörgen Nilsson, ansvarig besöksnäring, Visit Linköping & Co i ett uttalande på kommunens hemsida.
Kickstart- effekter
För att hjälpa till med återstart av besöksnäringen efter pandemin har Linköpings kommun genom Visit Linköping & Co arbetat med initiativet Kickstart Linköping. Förutom nya produkter hos aktörer i form av ”glamping”, sommarcaféer, paket, cykeluthyrning, onlinebokningar med flera, har Kickstart möjliggjort utökad marknadsföring som kampanjen Ankan i Linköping, barnfamiljskampanj för Gamla Linköping, digitala guidningar, värdskapsroboten Folke med mera.

Föregående artikelMedan du sov – så var polisnatten
Nästa artikelBerga By invigt

RELATERADE ARTIKLAR

Från och med den förste februari 2022 tar Norlandia över Ånestads vårdboende efter att...
Just nu ligger kommunens hemsida nere. Oklart när den ska vara i drift igen....
Ofrivillig ensamheten kan skapa stress och sjukdom. För att förebygga att äldre drabbas av...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °