10.5 C
Linköping
fredag, september 30, 2022

På måndag renoveras tre broar – trafiken påverkas

Nu på måndag den 24:e maj påbörjas arbetet med att renovera en bilbro och två gång- och cykelbroar. Detta kommer att påverka på trafikanter och arbetet beräknas vara klart vecka 26.

Under några veckor framåt pågår renoveringsarbete av tre olika broar i Linköping. Arbetet beräknas vara klart mellan slutet av juni och början av juli. De broar som berörs av arbetet är bilbron på Nya Ledbergsvägen i Malmslätt i närheten av utfarten från Malmslätt mot Skäggetorp, gång- och cykelbron över Vistvägen vid Brokindsleden och gång- och cykelbron över Tinnerbäcken vid utloppet i Stångån.

– Två av de broar som vi ska renovera består av betong och vi måste byta ut isoleringen. Det är en standardprocedur för broar som saltas och det görs i regel med 30 – 40 års mellanrum. Den tredjen bron är gång- och cykelbron över Tinnerbäcken. Planen var först att vi skulle ta bort bron för att reparera och förstärka den på en verkstad, men nu är det beslutet att renoveringsarbetet kommer ske på plats, säger Bo Karlsson, driftingenjör på Linköpings kommun, i ett uttalande på kommunens webbplats.

Här blir nya broar:

Nya Ledbergsvägen i Malmslätt:

Arbetet påbörjas vecka 21 och beräknas vara klart 26. Trafiken påverkas i viss mån då ett körfält åt gången är avstängt. Bilister uppmanas från och med måndagen den 24:e maj att inte köra genom samhället via Gamla Ledbergsvägen eftersom det skapar extra trafik förbi Kärna skola, vänta istället i kön förbi arbetsområdet.

Vistvägen:

Arbetet påbörjas vecka 21 och beräknas vara klart 25. Bron är under arbetet helt avstängd, cykel- och gångtrafikanter leds om.

Gång- och cykelbron över Tinnerbäcken vid utloppet i Stångån:

Arbetet påbörjas vecka 21 och beräknas vara klart 26. Bron är helt avstängd när renoveringen utförs. Arbetet beräknas vara klart i början av juli. 

Stångåstråket är populärt för promenader, löpturer och cykelturer. Under arbetet med brorenoveringen hänvisas trafikanter till andra gång- och cykelbanor för att sedan ta sig ner till Stångån igen. Denna omledning skyltas.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Efter omfattande debatt och centrala fackliga förhandlingar har äldrenämnden fattat beslut om hur en...
På kommunfullmäktiges sammanträde den 23 november skulle den mycket omdebatterade frågan om Tinnerbäcksbadets "Badsjö"...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
10.5 ° C
11 °
9.4 °
82 %
4.6kmh
75 %
fre
10 °
lör
16 °
sön
14 °
mån
14 °
tis
14 °