28.2 C
Linköping
lördag, augusti 13, 2022

Efter dödsskjutningen – polisen övervakar från luften

Polisen har beslutat, efter den senaste tidens våldsdåd, att använda UAS (drönare) över Skäggetorp, Ryd och Berga. Kamerabevakningen kommer att ske från 20 maj till 20 juni, i enlighet med kamerabevakningslagen.

Polisen använder UAS, en obemannad flygfarkost med kamera, som ett komplement till riktade insatser som vi gör i de tre bostadsområdena. UAS kan komma att användas dygnet runt under den angivna tidsperioden.

Syftet är att förebygga, förhindra eller upptäcka brottslig verksamhet i områdena, eller att utreda eller lagföra brott. Bakgrunden är att det har skett grova brott i områdena i närtid och att det finns en risk att fler brott kan ske som en följd av detta.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var strax efter klockan 18 som polisen larmades om misstänkt skottlossning på Vistvägen...
Flera personer ringde in till polisen om höga smällar vid Prästbolsgatan inkom under måndagens...

Berga By invigt

Efter flera uppskjutna tillfällen, på grund av pandemin, blev det äntligen dags att inviga...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
28.2 ° C
28.7 °
27.2 °
40 %
2.1kmh
67 %
lör
30 °
sön
31 °
mån
29 °
tis
32 °
ons
28 °