13.5 C
Linköping
onsdag, september 22, 2021

Efter dödsskjutningen – polisen övervakar från luften

Polisen har beslutat, efter den senaste tidens våldsdåd, att använda UAS (drönare) över Skäggetorp, Ryd och Berga. Kamerabevakningen kommer att ske från 20 maj till 20 juni, i enlighet med kamerabevakningslagen.

Polisen använder UAS, en obemannad flygfarkost med kamera, som ett komplement till riktade insatser som vi gör i de tre bostadsområdena. UAS kan komma att användas dygnet runt under den angivna tidsperioden.

Syftet är att förebygga, förhindra eller upptäcka brottslig verksamhet i områdena, eller att utreda eller lagföra brott. Bakgrunden är att det har skett grova brott i områdena i närtid och att det finns en risk att fler brott kan ske som en följd av detta.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen kan komma att släppa fler bilder eller, till och med en film, från...
För en dryg vecka sedan sköts en person ihjäl på kolgrillen belägen på bottenplan...
Polisen har under morgonen genomfört flera utredningsåtgärder på olika platser i Linköping, bland annat...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.5 ° C
14 °
12.5 °
81 %
3.1kmh
90 %
ons
13 °
tor
13 °
fre
13 °
lör
15 °
sön
17 °