20.8 C
Linköping
måndag, juni 21, 2021

Efter dödsskjutningen – polisen övervakar från luften

Polisen har beslutat, efter den senaste tidens våldsdåd, att använda UAS (drönare) över Skäggetorp, Ryd och Berga. Kamerabevakningen kommer att ske från 20 maj till 20 juni, i enlighet med kamerabevakningslagen.

Polisen använder UAS, en obemannad flygfarkost med kamera, som ett komplement till riktade insatser som vi gör i de tre bostadsområdena. UAS kan komma att användas dygnet runt under den angivna tidsperioden.

Syftet är att förebygga, förhindra eller upptäcka brottslig verksamhet i områdena, eller att utreda eller lagföra brott. Bakgrunden är att det har skett grova brott i områdena i närtid och att det finns en risk att fler brott kan ske som en följd av detta.

RELATERADE ARTIKLAR

Den person som anhölls i tisdags skäligen misstänkt för mord i Berga den 19 maj 2021...
Polisen larmades, klockan 05.45 på torsdagens morgon, om ett rån i Berga centrum. En...
En man har anhållits som skäligen misstänkt för mord i stadsdelen Berga, Linköping. Mannen greps efter...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,291FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
20.8 ° C
26.8 °
17.2 °
80 %
3.1kmh
20 %
mån
25 °
tis
23 °
ons
19 °
tor
26 °
fre
24 °