-1 C
Linköping
söndag, december 4, 2022

De gör gin från Linköping

Nystartade Bränneribolaget i Linköping började sin verksamhet för drygt ett år sedan och debuterade lagom till julen 2020 med en snaps. Nu går de vidare med ett gin gjort i Linköping.

Det blåser alltid friska vindar kring entreprenören Viktor Hansen och då handlar det allt som oftast om god och lokalproducerad dryck. Sedan ett år är han en av männen bakom Bränneribolaget som då, självklart och av namnet att döma, sysslar med brända drycker med lite mera alkoholstyrka i sig. Kort sagt, man tillverkar sprit på ett hantverksmässigt vis och man gör det lokalt här i Linköping.

– Jag har ju samlat på mig en del erfarenhet under mina år med Centralbryggeriet och det har säkert hjälpt oss en hel del men trots detta hade vi nog en startsträcka på fyra, fem månader, innan vi kunde börja att tillverka sprit. Man får, till exempel, inte köpa utrustningen för att bränna spriten förrän alla tillstånd är i ordning, berättar Viktor då vi ses nere hos dem på Centralbryggeriet.

Hantverksmässigt

Ginet är hantverksmässigt framställt och varje flaska är signerad och numrerad. Det är ett sätt att särskilja sig från de stora drakarna i branschen samt att man blir lite mer personlig med sina kunder.

– Vårt gin kommer att finnas på utvalda butiker här i länet och via Systembolagets beställningssortiment. Snapsen fanns bara att beställa så detta är helt klart ett steg framåt, betonar Viktor som berättar lite om hur det är att jobba mot Systembolaget och de höga krav de ställer på en jämn kvalité och tillverkningsprocess.

Ginet har åtta olika ingredienser men viktigast är nog det som står på flaskan ”Kärlek och tålamod”. Har man det och en bra idé är mycket vunnet.

Den tredje maj kan man handla deras gin på Systembolaget i Linköping.

Läs mer här:

Här kan du även hitta Bränneribolaget:

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Efter omfattande debatt och centrala fackliga förhandlingar har äldrenämnden fattat beslut om hur en...
På kommunfullmäktiges sammanträde den 23 november skulle den mycket omdebatterade frågan om Tinnerbäcksbadets "Badsjö"...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-1 ° C
-0.3 °
-1.4 °
88 %
4.6kmh
100 %
sön
-1 °
mån
-1 °
tis
-1 °
ons
-2 °
tor
-3 °