-7.6 C
Linköping
söndag, december 5, 2021

Nytt utspel från ”Murre” – bygg tunnelbana i Linköping

I samband med att man nu kommer allt närmare ett beslut om höghastighetståg och Ostlänken lägger nu centerprofilen Muharrem Demirok ett förslag om att Linköping bör bygga upp ett tunnelbanesystem.

Muharrem, som är uppvuxen i Stockholm, har länge känt att en tunnelbana skulle passa in Linköpings stadsbild. Han är även ordförande i kommunens planering och utseende – utskott.

– Personligen har jag känt mig lite vilsen här i stan och saknat att kunna gå ner i tunnelbanan, lite så där som Noise sjöng på sin tid, berättar Muharrem, eller ”Murre” som han kallas och fortsätter:

– Nu när man kommit närmare ett beslut om att bygga Ostlänken genom Linköping öppnar det upp för att bygga en tunnelbana. Jag tänker mig man på så sätt når Linköpings förorter snabbt och praktiskt direkt när man kliver av tåget. Sedan bör man bygga en tunnelbanestation på Stora torget. Det blir nog tyvärr tvunget att flytta eller riva Folk Filbyter men den har ju varit på samma plats länge. Det kanske är dags att det kommer något nytt.

– Det är dags att Linköping tar steget upp och blir den storstad som den redan är, avslutar Muharrem Demirok.

Föregående artikelKrock på Tornby
Nästa artikelDe gör gin från Linköping

RELATERADE ARTIKLAR

Efter omfattande debatt och centrala fackliga förhandlingar har äldrenämnden fattat beslut om hur en...
På kommunfullmäktiges sammanträde den 23 november skulle den mycket omdebatterade frågan om Tinnerbäcksbadets "Badsjö"...
Julhjälpen i Linköping hjälper fattiga barnfamiljer att kunna fira jul, julen är barnens högtid...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
-7.6 ° C
-5.3 °
-9 °
91 %
1kmh
20 %
sön
-5 °
mån
-7 °
tis
-5 °
ons
-3 °
tor
-6 °