14.5 C
Linköping
lördag, oktober 1, 2022

Polisen slog till gym – fem togs för dopingbrott

Under onsdagens eftermiddag och kväll arbetade polisen i Linköping med dopningskontroller på ett av Linköpings större gym. Resultatet blev att fem män misstänks för dopningsbrott och beslag av misstänkt dopningpreparat gjordes.

Polisen arbetar kontinuerligt mot dopningsbrott och de allra flesta gymägare är positiva och medverkar till polisens besök och kontroller som görs utan föranmälan på gymmen. Om detta berättar polisen idag på sin hemsida.

Igår arbetade polisen civilt på det gym där satsningen skedde. Fem individer, alla män mellan 20-30 år, visade tecken på att bruka dopningspreparat och det beslutades att provtagning av männen skulle ske. Proverna är skickade på analys.

Husrannsakan

Det togs beslut om husrannsakan i de fyra av männens omklädningsskåp på gymmet (den femte hade inget skåp). I tre av fyra skåp hittades misstänkt dopningspreparat som togs i beslag. Fynden ledde till ytterligare husrannsakningar i två bostäder. I bostäderna hittades mer misstänkt dopningsklassade preparat som också togs i beslag. Efter provtagningen förhördes männen och släpptes sedan. Misstankarna mot alla fem män gäller dopingbrott av normalgraden eget bruk och innehav.

Polisen arbetar aktivt mot problematiken med dopning.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
14.5 ° C
15 °
13.3 °
70 %
5.1kmh
89 %
lör
16 °
sön
12 °
mån
12 °
tis
14 °
ons
16 °