14.1 C
Linköping
tisdag, april 20, 2021

Polisen slog till gym – fem togs för dopingbrott

Under onsdagens eftermiddag och kväll arbetade polisen i Linköping med dopningskontroller på ett av Linköpings större gym. Resultatet blev att fem män misstänks för dopningsbrott och beslag av misstänkt dopningpreparat gjordes.

Polisen arbetar kontinuerligt mot dopningsbrott och de allra flesta gymägare är positiva och medverkar till polisens besök och kontroller som görs utan föranmälan på gymmen. Om detta berättar polisen idag på sin hemsida.

Igår arbetade polisen civilt på det gym där satsningen skedde. Fem individer, alla män mellan 20-30 år, visade tecken på att bruka dopningspreparat och det beslutades att provtagning av männen skulle ske. Proverna är skickade på analys.

Husrannsakan

Det togs beslut om husrannsakan i de fyra av männens omklädningsskåp på gymmet (den femte hade inget skåp). I tre av fyra skåp hittades misstänkt dopningspreparat som togs i beslag. Fynden ledde till ytterligare husrannsakningar i två bostäder. I bostäderna hittades mer misstänkt dopningsklassade preparat som också togs i beslag. Efter provtagningen förhördes männen och släpptes sedan. Misstankarna mot alla fem män gäller dopingbrott av normalgraden eget bruk och innehav.

Polisen arbetar aktivt mot problematiken med dopning.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var under måndagens morgon som polisen gjordes uppmärksam på att en tjur sprang...
Idag, torsdag, samverkar flera olika myndigheter vid en massiv kontroll vid bygget av den...
Imorgon, onsdagen den 7 april, inleds rättegången i Linköping som gäller mord och dubbelmord...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,227FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
14.1 ° C
14.4 °
14 °
33 %
3.6kmh
0 %
tis
12 °
ons
11 °
tor
3 °
fre
8 °
lör
6 °