3.2 C
Linköping
måndag, mars 1, 2021

Polisen utreder våldtäkt och misshandel – man anhållen

Klockan 00.44, natten mot lördag, fick polisen samtal om att en kvinna kunde befinna sig i en utsatt situation någonstans i Linköping.

Polisen påbörjade ett utredningsarbete för att söka reda på var kvinnan befann sig och vad som hänt. Detta arbete resulterade i att kvinnan anträffades i en bostad i centrala Linköping.  Polisen tillkallade en ambulans som förde den drabbade kvinnan till sjukhus för vård.

Hon har inte kunnat förhöras men polisen har startat två utredningar, en om våldtäkt och en om grov misshandel. En man som kan misstänkas för de båda brotten har också anträffats och gripits. Han är i 35-årsåldern. Den drabbade kvinnans skadeläge är fortfarande oklart.

Den aktuella bostaden där händelsen misstänks ha inträffat spärrades av och har polisens kriminaltekniker genomfört en kriminalteknisk undersökning för att om möjligt bringa ytterligare klarhet i vad som inträffat. Det figurerar även uppgifter om att kvinnan ska blivit drogad i samband med att hon utsatts för våldtäktsförsöket enligt Thomas Agnevik hos Linköpingspolisen.

Under lördagens morgon anhölls mannen av åklagare.

RELATERADE ARTIKLAR

I höstas var det en rånvåg där unga där ungdomar rånade unga. Få av...
Polis larmades till området Västra Valla i Linköping under tidig fredagsmorgon och med anledning...
Polis larmades, under natten mot tisdag, till en bostad i Tannefors, Linköping, med anledning...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,107FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.2 ° C
5 °
2 °
87 %
1kmh
5 %
mån
8 °
tis
10 °
ons
6 °
tor
3 °
fre
-3 °