11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Debatt: Oklokt och för låg bemanning i äldreomsorgen menar S

Linköpings socialdemokrater anser att det är oklokt att inte ta tillvara på delrapporten som Coronakommissionen lagt fram. Det menar kommunalrådet Mikael Sanfridsson i ett debattinlägg.

Delrapporten visar bland annat att äldreomsorgen är splittrad, med för låg bemanning gällande undersköterskor och sjuksköterskor, underfinansierad och med för dåliga arbetsvillkor.

KD och Alliansen väljer nu att förlänga flera avtal utan satsningar, vilket tar ifrån oss chansen att förbättra en stor del av Linköpings äldreomsorg de kommande 2 åren.

Gör vi inget nu kommer de här 15 vårdboendena, 8 Trygghetsboendena och 10 Servicehusen inte få någon förbättring förrän tidigast om 2 år. Det innebär att SD, KD och det övriga borgerliga styret medvetet skjuter fram nödvändiga satsningar på äldreomsorgen. Socialdemokraterna hade tydliga och viktiga förslag bland annat gällande sjuksköterskebemanningen men röstades ner.

Vårt förslag på de här 33 äldreboenden innebära en extra undersköterska på varje avdelning, en extra sjuksköterska på varje vårdboende och en extra fysio- arbetsterapeut på varje servicehus och trygghetsboende.

Mikael Sanfridson

Kommunalråd

Socialdemokraterna i Linköping

RELATERADE ARTIKLAR

Alliansen, med stöd av SD, förbereder just nu ett skifte för hemtjänsten som innebär...
Kristina Edlund (S) är stark kritisk till hur polisen i Linköping fördelar sina resurser...
Efter en maraton lång debatt i kommunfullmäktige om kommunens budget 2022 klubbades Alliansens...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °