1.1 C
Linköping
måndag, mars 1, 2021

Judehat spreds i centrum

Under natten mot den 27 januari placerade någon eller några okända personer ut flygblad med anisemitisk budskap i centrala Linköping.

Den 27 januari högtidlighålls minnet av Förintelsen. Under natten har ett flertal flygblad med ett antisemitiskt budskap propaganda hittats. Även på flera platser i länet har liknande flygblad upptäckts.

Klockan 01.41, natten mot onsdag, kallades polisen till Badhusgatan i Linköping med anledning av att en del föremål anträffats på platsen. Polisen åkte till platsen och anträffade ett antal stjärnor, lappar och burkar. Dessa togs i beslag. Polisen har påbörjat en utredning om hets mot folkgrupp. Ingen har frihetsberövats i ärendet.

Klockan 06.08 och vid en annan kontroll på Apotekaregatan i Linköping anträffade polisen en klisterlapp i form av en stjärna. Polisen dokumenterade platsen och tog lappen i beslag. Polisen har påbörjat en utredning om hets mot folkgrupp. Ingen är frihetsberövad i ärendet.

Personal från Linköpings kommun ringde till polisen, under onsdagens morgon, om att en del föremål hade anträffats utanför Linköpings stadshus.

Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om hets mot folkgrupp med anledning av ett antisemtiskt budskap. Två burkar och ett antal lappar har tagits i beslag.

Polisen är angelägen om att få tips eller iakttagelser från allmänheten. Alla iakttagelser från området omkring stadshuset kan vara av stort värde. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Tre män åtalas nu vid Linköpings tingsrätt för utpressning mot en butiksägare i Linköping....
Vid 01-tiden rapporterade en polispatrull till ledningscentralen att de hade fått tag i fem män...
Igår, fredagen den 29 januari, skrev Linköpings kommun och Polismyndigheten under ett förnyat medborgarlöfte....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,107FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.1 ° C
2 °
0 °
80 %
1.5kmh
0 %
mån
9 °
tis
10 °
ons
7 °
tor
3 °
fre
1 °