12.6 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Polisens arbete speglas i ny tv-serie

Just nu rullar den lovordade dramaserien ”Tunna blå linjen” på SVT. Men stämmer den överens med hur polisens vardag ser ut för en ung och kvinnlig polis? Lkpg.news ringde upp Åsa Willsund och fick svar på frågan.

I den lovordade dramaserien möter vi främst unga, kvinnliga poliser både på jobbet men även i privatlivet. Åsa Willsund är presstalesperson hos polisen i Linköping och har jobbat ute på fältet innan hon fick sin nuvarande tjänst. Hon har bara sett ett avsnitt av serien men är positiv till hur man valt att spegla polisens arbete.

– Det jag tycker är bäst är att man visar det som upptar mest av vår arbetstid. Att på olika sätt hjälpa till med att hitta försvunna personer, vara på plats när det är olika typ av bråk innan ett brott begås och annat. Att man jagar olika skruvade mördare som, till exempel, i ”Bron” händer aldrig, säger Åsa Willsund och understryker att ”Tunna blå linjen” inte är dokumentär på något vis.

Omväxlande jobb

– Polisyrket är omväxlande och skiftar snabbt. Det har man lyckats att berätta här och man förskönar inte heller vår vardag på något sätt, avslutar hon.

I serien möter vi några några poliser i Malmö och hur deras slitiga vardag tar sig ut samt de ständiga svårigheterna med att hålla isär jobbet och privatlivet. Serien har hunnit fram till del tre av tio. ”Tunna blå linjen är skapad av Cilla Jackert och för regin svarar Sanna Lenken.

Här kan du se första delen:

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har...
Polisen fick, under torsdagens förmiddag, samtal från Carlsundsutbildnings centrum i Motala om att en...

Medan du sov

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 06. Ingen...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätta regnskurar
12.6 ° C
13 °
11 °
76 %
9.8kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °