-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Hemmagjord “bomb” smällde på skola i Motala

Polisen fick, under torsdagens förmiddag, samtal från Carlsundsutbildnings centrum i Motala om att en hög smäll hade hört på eller i anslutning till skolan.

Polisen har nu arbetat med att utreda vad som hänt. En förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva ämnen har inletts. Polisens arbete fortsätter med att hålla förhör med personer som har gjort iakttagelser eller vet vad som hänt och varför. Även en brottsplatsundersökning för att säkra spår har påbörjats.

Polisen uppmanar personer som känner till händelsen, har gjort iakttagelser eller annat att ta kontakt med polisen. Antingen polisen på plats på skolan eller annars via 114 14 eller via polisens tipsformulär på polisen.se

– Så vitt jag förstår det så har det varit en väldigt hög smäll av vad man tror, var en hemmagjord bomb av något slag men ingen ska vara skadad och inte heller det blivit någon åverkan på själva byggnaden, berättar Johnny Gustavsson, presstalesperson hos polisen i länet.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °