-0.4 C
Linköping
måndag, mars 1, 2021

Museum tappar besök i spåren av covid-19

Mellan åren 2019 och till 2020 rasade antalet fysiska besök på museer rejält med över 50 procent. Istället besöktes de olika museerna digitalt som aldrig förr. På tredje plats finner vi Gamla Linköping. Det redovisas i en rapport från Sveriges museer.

Rapporten bygger på svar från 124 museer runt om i Sverige. De flesta museer hade under fjolåret en anpassad verksamhet på grund av coronapandemin. Svaren visar att 8,4 miljoner fysiska besök gjordes 2020. Digitalt gjordes 216,1 miljoner besök på de 124 museerna.

– Det här visar på museernas dragningskraft och behovet av museernas utbud även digitalt. Vi visste att museerna förstärkt utbudet på nätet, men nu vet vi också att publiken hittat dit, säger Jeanette Gustafsdotter, generalsekreterare för Sveriges museer, i ett pressmeddelande.

Gamla Linköping kommer på tredje plats gällande antalet fysiska besök, enligt rapporten. Dit tog sig hela 373 804 personer.

RELATERADE ARTIKLAR

Mycket av det vi är vana vid ska hända och genomföras under advent och...
På grund av den rådande pandemin har man beslutat att ställa in den populära...
Al Pitcher måste vara den mest folkkäre Nya Zeeländare vi har i Sverige. Troligen...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,107FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
-0.4 ° C
0 °
-1 °
93 %
1kmh
0 %
mån
8 °
tis
10 °
ons
5 °
tor
3 °
fre
1 °