9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Lugnt när Black Life Matters manifesterade i Linköping

Under onsdags eftermiddag och  tidig kväll manifesterade Black Life Matters på Lilla Torget i Linköping. En manifestation där allt gick lugnt till. 

Manifestationen, som hade tillstånd för maximalt femtio personer, arrangerades av Amnesty Internationells internationella studentgrupp och studentgruppen Genus på Linköpings Universitet, delade ut gula armband för att verkligen hålla koll på att man inte blev fler än tillåtna 50 personer. Om detta inte uppfyllts hade polisen varnat om att man skulle upplösa manifestationen.

Polisen slöt upp. Foto: lkpg.news

Polisen hade satsat på en massiv synlighet och det såg nästan ut som att det var fler poliser än aktivister på plats. Men när slagorden började skalla hade man blivit några fler som ville göra sin röst hörd. Vid andra liknande manifestationer i svenska städer har det varit oroligt och stökigt men så blev det alltså inte i Linköping.

Manifestationen upplöstes på utsatt tid klockan 19.30.

Foto: lkpg.news

 

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °