19.7 C
Linköping
lördag, juli 20, 2024

Populär gågata återuppstår

Nu på måndag, den 15 juni, börjar sommargågatan i centrala Linköping att byggas upp igen. 

Sträckan mellan Läroverksgatan och S:t Larsgatan omvandlas även denna sommar till en sommargågata, där alla får plats på fotgängarnas villkor och då får man färdas i “gångfart – det vill säga –  högst sju kilometer i timmen.

Årets sommargågata tar  självklart hänsyn till den rådande pandemin. Planen var att arbeta med att aktivera gatan med olika typer av händelser i årets version, men istället blir sommargågatan ett mysigt område med gott om sittplatser. Arbetet inleds med att gatan möbleras med sittbänkar och flerstammiga träd med start 15 juni, den första dagen utan busstrafik. De restaurangägare som finns längs sträckan har möjlighet att fylla på med uteservering i vad som vanligtvis utgörs av körfält. Av tillgänglighetsskäl hålls gångbanorna fria från möblering. Sommargågatan kommer att monteras under vecka 25, och pågår fram till om med 23 augusti.

Östgötatrafiken leder om sin trafik under perioden 15 juni-23 augusti. Det blir ingen trafik till hållplats Borggården och inga bussar stannar på Stora torget, de går i stället till närliggande Trädgårdstorget. En tillfällig busshållplats kommer även att finnas intill Akilles.

Detta gäller för sommargågatan:

Taxi, färdtjänst, hotellgäster och annan behörig trafik får köra enligt kartan.

Leverantörer till näringsidkarna längs Storgatan får bara köra in i området enligt kartan mellan klockan 05.00 och 11.00 på vardagar.

Möblerna mitt i gatan är placerade så att utryckningsfordon kan ta sig fram.
Färdtjänst hämtar och lämnar resenärer på Torggatan nära Stora torget.

 

RELATERADE ARTIKLAR

Med anledning av den pågående coronapandemin kan praktikanter som har nära kontakt med medborgare,...
Mord som kan liknas vid rena avrättningar, skott mot förskola och ett område i...
En riktigt god och avkopplande jul tillönskas alla våra läsare. Fortsätt följa oss och...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
19.7 ° C
20 °
19.2 °
76 %
4.1kmh
100 %
lör
26 °
sön
26 °
mån
24 °
tis
23 °
ons
22 °