0.1 C
Linköping
måndag, april 19, 2021

Storbråk i city

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 100-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. En person har gripits och sex personer har omhändertagits enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, Lob.

Strax innan klockan 21.00 på fredagskvällen fick polisen ta emot ett flertal samtal med anledning av ett bråk mellan 20-30 personer på Nygatan i centrala Linköping.

När polisen kom fram till platsen påbörjades arbetet med att reda ut vad som hänt på platsen, bland annat har ett antal förhör genomförs. Polisen är angelägen att komma i kontakt med vittnen eller andra som gjort iakttagelser i området vid Esplanaden. Vittnen ombeds att ringa polisen på 114 14.

 

En bil körde vid 02.00 – tiden av länsväg 609 i Vikingstad. I bilen satt tre personer och på grund av mycket halt väglag gled bilen av vägen och ut på en åker. Ingen person skadades. Bilen fick bärgas. Det finns ingen misstanke om brott.

Polis larmades vid 04.00 – tiden till ett pågående inbrott i en källare i ett flerfamiljshus i området Ekkällan, Linköping. När polis kom dit påträffades en person i källaren, en man i 25-årsåldern, som greps misstänkt för stöld genom inbrott. Det är i skrivande stund oklart vad personen försökte stjäla.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 03.09, natten mot fredag, samtal till polisen om misstänkt inbrott på Skogslyckegatan i...
Idag, torsdag, samverkar flera olika myndigheter vid en massiv kontroll vid bygget av den...
Polis larmades, under lördagsmorgonen, om ett pågående källarinbrott i Ljungsbro, Linköping. Flera polispatruller åkte...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,227FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
0.1 ° C
2 °
-2 °
100 %
1kmh
39 %
mån
15 °
tis
16 °
ons
12 °
tor
5 °
fre
7 °