3.5 C
Linköping
lördag, januari 23, 2021

Trafiksituationen måste förbättras

Trafiksituationen under “morgon och kvällshämtningar” vid Linköpings skolor är smått kaotisk ibland. Barn, skolpersonal och föräldrar är överens om att situationen inte är tillfredsställande och att trafiksäkerheten kunde vara bättre. Allt tyder på att det blir fler och fler föräldrar som skjutsar sina barn med bil till skolan.

Fyra av tio föräldrar anser att deras barn inte har en tillräckligt säker väg till skolan för att låta dem gå dit själva och många pekar ut andra bilkörande föräldrar som den värsta risken mot barnens säkerhet, enligt en undersökning från försäkringsbolaget IF.

Det politiska styret, Alliansen” står, enligt miljöpartiet handfallna inför den problematiska trafiksituationen. Partiet menar kommunen har stora möjligheter att påverka trafikmiljöerna och har därför lämnat en motion till kommunfullmäktige med förslag på vad kommunen måste göra.

Trafiken utanför Linköpings skolor är ofta kaotisk på morgnarna på grund av alla bilar. I många fall är situationen sådan att barnen riskerar att fara illa i trafikkaoset. Nu krävs krafttag från politiken för att få bukt med detta, säger Rebecka Hovenberg, gruppledare för miljöpartiet i Linköping och fortsätter.

Den ökade biltrafiken runt skolorna riskerar att bidra till osäkra miljöer och dålig luft, vilket i sin tur leder till att allt fler föräldrar väljer att skjutsa sina barn, eftersom de tycker att det är farligt för barnen att gå till skolan när det är så mycket trafik där.

RELATERADE ARTIKLAR

Under fredagskvällen krossades ett stort antal fönsterrutor i Berga centrum. Polis var på...

Phanta har talang

Phanta är världens hungrigaste, klumpigaste och mest stressade man. Trots detta kommer han...
Flera regioner i Sverige, däribland Region Östergötland, har fått vaccin från Moderna som har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,031FöljareGilla
64FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
3.5 ° C
4 °
3 °
75 %
4.6kmh
82 %
lör
3 °
sön
1 °
mån
-1 °
tis
-2 °
ons
-2 °