0.1 C
Linköping
måndag, april 19, 2021

Förtätningsbyggelsen fortsätter i Linköping

Nu har kommunens detaljplan för att bygga cirka 200 nya studentbostäder i Ryd antagits. Planens syfte är att förtäta i stadsdelen Ryd genom att bygga på parkeringen bredvid de nuvarande studentbostäderna, Bostäderna blir fyra till fem våningar höga, vilket är högre än nuvarande flerbostadshus som har tre till fyra våningar.

Bullerfrågan avklarad?

De planerade bostäderna ligger inom ett område som påverkas av buller från flottiljflygplatsen Malmen vilket naturligtvis har påverkat detaljplanearbetet. Försvarsmakten har hävdat att ny bebyggelse skulle kunna innebära begräsningar i Malmens framtida flygverksamhet. Kommunens uppfattning är att flygbullret inte kommer att överskrida de riktlinjer som Boverket har angett, och att en god boendemiljö kan uppnås.

Under samrådet har det även kommit in synpunkter från sakägare i området som anser att deras bostäder skulle påverkas av insyn, skuggning och trafik från de nya byggnaderna. Plankontoret anser dock inte att denna påverkan är så stor att den hindrar det allmänna intresset av att bygga fler bostäder.

– När en detaljplan antas finns det alltid möjlighet att överklaga beslutet inom tre veckor. Den här detaljplanen är principiell viktig för oss eftersom Linköping är en stad som växer mer än någonsin, samtidigt som vi har två flygplatser att ta hänsyn till när vi planerar för nya bostäder, säger ansvarigt kommunalråd Muharrem Demirok (C).

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 12.30-tiden på lördagen körde en bil in i flera stillastående alternativt, parkerade bilar...
Det börjar klarna lite om vad som kan ha utlöst torsdagens brutala mord i...
Under kommande vecka kan den som är nyfiken på vad man har för sig...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,227FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
0.1 ° C
2 °
-2 °
100 %
1kmh
39 %
mån
15 °
tis
16 °
ons
12 °
tor
5 °
fre
7 °