3.1 C
Linköping
måndag, mars 1, 2021

Lejonfastigheter bygger skola i Ebbepark

Det före detta industriområdet Wahlbecks har förvandlats till Ebbepark en modern och blandad stadsdel med bostäder, arbetsplatser samt olika kommersiella och offentliga lokaler.

Namnet Ebbepark kommer ifrån Ebbe Wahlbeck. Ebbe var vd och styrelseordförande för Wahlbecks Fabriker, ett företag som var verksamt i området fram till 1972.

Drivande för utvecklingen i området är de kommunala bolagen Stångåstaden och Sankt Kors. Nu kliver även det tredje kommunägda fastighetsbolaget in i samarbetet uppe i Valla. Det är Lejonfastigheter som har köpt en byggrätt i Ebbepark av Sankt Kors. På den aktuella byggrätten ska bolaget bygga en kombinerad skola och kontorsbyggnad. Inflyttning beräknas till första delen av 2022. Produktionen av byggnaden är redan påbörjad för de kommande hyresgästerna, Fridtunaskolan samt de två kommunala förvaltningarna Miljö-o samhällsbyggnad och Verksamhetsstöd och service.

─ Vi tycker att det är roligt att vara med och bidra till visionen om Ebbepark utifrån Lejonfastigheters uppdrag. Vi vill gärna passa på att utforska nya lösningar för framtidens behov av skollokaler och flexibla kontorslösningar för offentlig verksamhet. Vi gör det i nära samarbete med dem som ska använda lokalerna, säger Micael Antamo, vd på Lejonfastigheter.

Testbädd för lösningar

Ebbepark fungerar idag som en “testbädd” för nya lösningar inom samhällsbyggnad och har höga mål inom hållbarhet. Sankt Kors bygger kontor i det första kvarteret och Stångåstaden bygger både bostadsrätter och hyresrätter i det andra. I det tredje kvarteret är alla tre bolagen inblandade och där kommer innehållet att vara mer mixat.

─ Ebbepark har haft ambitionen att flytta gränserna för samhällsbyggnad från start och därigenom stärka Linköpings position ytterligare som en attraktiv kommun att bo och verka i. Då är det väldigt roligt att alla tre kommunägda fastighetsbolagen delar visionen om att skapa en modig, omtänksam och smart del av staden, säger Johan Kristiansson, vd på Sankt Kors.

Föregående artikelStorbråk i city
Nästa artikelEn till sjukhus efter stolpkrock

RELATERADE ARTIKLAR

Som Lkpg.news berättat vid flera tillfällen så är 12-åriga Zipporah spårlöst borta och har...
Klockan 23:22 på lördagskvällen larmades polis till en lägenhet i Skäggetorp med anledning av...
Återigen har en av polisen bilar saboterats i Skäggetorp. Denna gång av det en...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,107FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.1 ° C
4 °
2.2 °
75 %
3.6kmh
0 %
mån
8 °
tis
10 °
ons
5 °
tor
3 °
fre
-0 °