21.6 C
Linköping
tisdag, juli 27, 2021

Bris öppnar stödlinje på arabiska

Från och med idag, den 23:e oktober,  erbjuder Bris professionellt kuratorsstöd på arabiska till alla vuxna som har frågor om barn i sin närhet. Det berättar man i ett pressmeddelande. 

Till Bris hör vuxna av sig dagligen med frågor om barn som mår dåligt och om hur man bäst kan stötta barn samt hur man kan samtala om svåra frågor.
Sedan 1980 har Bris (Barnens rätt i samhället) tillhandahållit stöd till barn som behöver prata med någon, men redan från starten 1971 erbjudit stöd till vuxna som haft frågor kring barn som far illa. Nu utvecklar Bris sin befintliga telefonstödsverksamhet för att kunna möta behovet hos vuxna som talar arabiska.

Hur kan man stötta?

– Vuxna har alltid hört av sig till oss på Bris med frågor om hur de kan stötta barn. För oss är det självklart att Bris ska finnas tillgängliga för så många som möjligt och vi vet att det finns ett behov av stöd på olika språk. I Sverige finns en stor grupp invånare som pratar arabiska och vi är oerhört glada över att kunna möta fler i deras frågor kring barns situation och mående, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris, i samma pressutskick.

Den 23 oktober startar Bris nya linje, BVT på arabiska, med telefonnummer 077-44 80 900.

Öppettiderna kommer under hösten att vara tisdag, onsdag och torsdag kl. 9-12.
Bris jobbar nu även på att kunna erbjuda barn möjlighet att boka in tider för att prata med en kurator på ett antal olika språk, såsom arabiska, persiska och spanska.

Utvecklingen av Bris stödlinje på arabiska har föregåtts av erfarenhetsbyte med Rädda Barnen, som sedan 2015 drivit en flerspråkig stödlinje som stänger den första november.

RELATERADE ARTIKLAR

Butiksrån i Mjölby

Under onsdagskvällen rånades en butik på Jerikodalsgatan i Mjölby. Polisen har trots intensiv spaning...
Polisen har under natten hanterat ett 50-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland....
Lkpg.News vill på detta enkla men hjärtliga sätt önska våra läsare ett Gott slut...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,317FöljareGilla
69FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
21.6 ° C
23.5 °
18.6 °
82 %
3.6kmh
90 %
tis
22 °
ons
25 °
tor
25 °
fre
18 °
lör
20 °