3.6 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Bris öppnar stödlinje på arabiska

Från och med idag, den 23:e oktober,  erbjuder Bris professionellt kuratorsstöd på arabiska till alla vuxna som har frågor om barn i sin närhet. Det berättar man i ett pressmeddelande. 

Till Bris hör vuxna av sig dagligen med frågor om barn som mår dåligt och om hur man bäst kan stötta barn samt hur man kan samtala om svåra frågor.
Sedan 1980 har Bris (Barnens rätt i samhället) tillhandahållit stöd till barn som behöver prata med någon, men redan från starten 1971 erbjudit stöd till vuxna som haft frågor kring barn som far illa. Nu utvecklar Bris sin befintliga telefonstödsverksamhet för att kunna möta behovet hos vuxna som talar arabiska.

Hur kan man stötta?

– Vuxna har alltid hört av sig till oss på Bris med frågor om hur de kan stötta barn. För oss är det självklart att Bris ska finnas tillgängliga för så många som möjligt och vi vet att det finns ett behov av stöd på olika språk. I Sverige finns en stor grupp invånare som pratar arabiska och vi är oerhört glada över att kunna möta fler i deras frågor kring barns situation och mående, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris, i samma pressutskick.

Den 23 oktober startar Bris nya linje, BVT på arabiska, med telefonnummer 077-44 80 900.

Öppettiderna kommer under hösten att vara tisdag, onsdag och torsdag kl. 9-12.
Bris jobbar nu även på att kunna erbjuda barn möjlighet att boka in tider för att prata med en kurator på ett antal olika språk, såsom arabiska, persiska och spanska.

Utvecklingen av Bris stödlinje på arabiska har föregåtts av erfarenhetsbyte med Rädda Barnen, som sedan 2015 drivit en flerspråkig stödlinje som stänger den första november.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.6 ° C
4 °
2.7 °
75 %
4.1kmh
0 %
mån
10 °
tis
6 °
ons
9 °
tor
4 °
fre
7 °