9.8 C
Linköping
måndag, oktober 26, 2020

Ådalagatan byggs upp igen

Den 7 juni detonerade en kraftig bomb på Ådalagatan i centrala Linköping. Flera hus blev förstörda och hyresgästerna fick flytta ut på obestämd tid.
För det kommunala bolaget Stångåstadens fastigheter blev det omfattande skador. Totalt sett drabbades 191 lägenheter och den fastighet som drabbades värst var Ådalagatan 1 och 3.
Återställningen tar ett år
En teknisk undersökning startade i augusti och den är nu utförd på Ådalagatan. Nu i oktober kan Stångåstaden berätta om åtgärdsplanen för hur fastigheten ska återställas.
─ Nu startar vi arbetet med att återställa fastigheten och vi räknar med att återflyttning kan ske i oktober 2020. Det känns skönt att kunna ge våra hyresgäster ett besked när de kan flytta tillbaka till sina lägenheter igen, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.
De totalt drabbade 191 lägenheterna drabbades i olika grad av explosionen.

Fredrik Törnqvist berättade om hur återställningen ska gå till. Foto: Tommy Pettersson

17 sade upp sina lägenheter
Vissa hyresgäster kunde återvända till sina lägenheter samma kväll men hyresgästerna till 131 lägenheter kunde inte återvända hem den 7 juni.
Hela 69 lägenheter var evakuerade i mer än en vecka och 37 lägenheter på Ådalagatan 1 och 3 är fortfarande inte återflyttade. 20 familjer är evakuerade för lång tid eller till ett nytt permanent boende och 17 hyresgäster har valt att säga upp sina bostäder på Ådalagatan 1 och 3.

RELATERADE ARTIKLAR

Lönedag och pengar på kontot för de flesta av oss. Kanske tänker du att...
Polisen, räddningstjänsten och ambulans larmades till E4:an i höjd med Tornby utanför...
Polis beordrades till området Gottfridsberg i Linköping efter larm från allmänheten om att yngre...

FÖLJ LKPG.NEWS

2,814FöljareGilla
61FöljareFölj
10FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9.8 ° C
10 °
9.4 °
100 %
1.5kmh
100 %
mån
11 °
tis
10 °
ons
10 °
tor
10 °
fre
9 °