12.5 C
Linköping
onsdag, september 22, 2021

Ådalagatan byggs upp igen

Den 7 juni detonerade en kraftig bomb på Ådalagatan i centrala Linköping. Flera hus blev förstörda och hyresgästerna fick flytta ut på obestämd tid.
För det kommunala bolaget Stångåstadens fastigheter blev det omfattande skador. Totalt sett drabbades 191 lägenheter och den fastighet som drabbades värst var Ådalagatan 1 och 3.
Återställningen tar ett år
En teknisk undersökning startade i augusti och den är nu utförd på Ådalagatan. Nu i oktober kan Stångåstaden berätta om åtgärdsplanen för hur fastigheten ska återställas.
─ Nu startar vi arbetet med att återställa fastigheten och vi räknar med att återflyttning kan ske i oktober 2020. Det känns skönt att kunna ge våra hyresgäster ett besked när de kan flytta tillbaka till sina lägenheter igen, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.
De totalt drabbade 191 lägenheterna drabbades i olika grad av explosionen.

Fredrik Törnqvist berättade om hur återställningen ska gå till. Foto: Tommy Pettersson

17 sade upp sina lägenheter
Vissa hyresgäster kunde återvända till sina lägenheter samma kväll men hyresgästerna till 131 lägenheter kunde inte återvända hem den 7 juni.
Hela 69 lägenheter var evakuerade i mer än en vecka och 37 lägenheter på Ådalagatan 1 och 3 är fortfarande inte återflyttade. 20 familjer är evakuerade för lång tid eller till ett nytt permanent boende och 17 hyresgäster har valt att säga upp sina bostäder på Ådalagatan 1 och 3.

RELATERADE ARTIKLAR

Den nya simhallen bli allt mer färdig och nu är ett nytt och grönt...
Det var strax efter 08.00 på onsdagens morgon som polisen kallades till ett bråk...
Den yngling som anhölls av åklagare i lördags begärs nu häktad för sin inblandning...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
57 %
3.7kmh
16 %
ons
17 °
tor
13 °
fre
13 °
lör
15 °
sön
17 °