6.9 C
Linköping
onsdag, oktober 28, 2020

Sadelliga bakom stölder?

Återigen har ett flertal gårdar i närheten av Linköping fått sadlar stulna. Under onsdagens morgon har det inkommit tre anmälningar om stölder av sadlar till ett ansenligt värde av nästan en kvarts miljon kronor. 

Strax före 07.00 får polisen ett samtal från en gård i Östra Tollstad, utanför Mjölby, där man har upptäckt ett inbrott i en sadelkammare då ett hänglås var uppbrutet. Anmälaren uppger att man saknar ridsadlar till ett värde av runt 100 000 kronor.

Dryga halvtimmen efter det första samtalet kommer ännu ett samtal till polisen från en annan gård i Östra Tollstad. Tjuvar ska ha brutit upp ett större hänglås och därefter stulit tre ridsadlar, till ett ännu, okänt värde.

Strax före klockan 11.00 på onsdagens förmiddag kommer ännu samtal till polisen från en tredje gård i Östra Tollstad där man också har upptäckt inbrott. En ståldörr var uppbruten och det saknades nio ridsadlar till ett värde som överstiger 100 000 kronor. I samtliga fall harpolisen  påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och även gjort en brottsplatsundersökning.

Vet du något som skulle kunna hjälpa polisen att få tag på de sadeltjuvarna? Ring 114 14 och berätta.

RELATERADE ARTIKLAR

Igår, måndagen den 19 oktober, började man  med att hänga upp upp julbelysningen över...
På grund av den pågående pandemin fick tävlingarna ställas in i våras men på...
Linköping har länge satsat på att bli en cyklande stad. Nu visar det sig...

FÖLJ LKPG.NEWS

2,820FöljareGilla
61FöljareFölj
10FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
6.9 ° C
7 °
6.7 °
93 %
3.6kmh
61 %
ons
10 °
tor
10 °
fre
10 °
lör
12 °
sön
13 °