9.5 C
Linköping
torsdag, april 15, 2021

Sadelliga bakom stölder?

Återigen har ett flertal gårdar i närheten av Linköping fått sadlar stulna. Under onsdagens morgon har det inkommit tre anmälningar om stölder av sadlar till ett ansenligt värde av nästan en kvarts miljon kronor. 

Strax före 07.00 får polisen ett samtal från en gård i Östra Tollstad, utanför Mjölby, där man har upptäckt ett inbrott i en sadelkammare då ett hänglås var uppbrutet. Anmälaren uppger att man saknar ridsadlar till ett värde av runt 100 000 kronor.

Dryga halvtimmen efter det första samtalet kommer ännu ett samtal till polisen från en annan gård i Östra Tollstad. Tjuvar ska ha brutit upp ett större hänglås och därefter stulit tre ridsadlar, till ett ännu, okänt värde.

Strax före klockan 11.00 på onsdagens förmiddag kommer ännu samtal till polisen från en tredje gård i Östra Tollstad där man också har upptäckt inbrott. En ståldörr var uppbruten och det saknades nio ridsadlar till ett värde som överstiger 100 000 kronor. I samtliga fall harpolisen  påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och även gjort en brottsplatsundersökning.

Vet du något som skulle kunna hjälpa polisen att få tag på de sadeltjuvarna? Ring 114 14 och berätta.

RELATERADE ARTIKLAR

Idag, torsdag, samverkar flera olika myndigheter vid en massiv kontroll vid bygget av den...
Färgglada festivalen NärCon är en av höjdpunkterna i Linköping och då mest för dem...
Nystartade Bränneribolaget i Linköping började sin verksamhet för drygt ett år sedan och debuterade...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,208FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
9.5 ° C
10 °
9 °
34 %
5.7kmh
0 %
tor
9 °
fre
11 °
lör
13 °
sön
12 °
mån
15 °