18.2 C
Linköping
torsdag, juli 25, 2024

Tre anhållna för lyxbilsstölder

Under tisdagens eftermiddag greps och anhölls tre män för att ha stulit två BMW:s i Skärblacka och Väderstad. Just nu jobbar polisen med att utreda om det finns ett samband med den lyxbilsliga som härjat i Linköping den senaste tiden.

Det var när polisen kontrollerade en personbil i Ödeshög som patrullen uppfattade att allt inte stod rätt till i det aktuella fordonet. Bilföraren visade tecken på att vara drogpåverkad och fick därför åka med till stationen för provtagning. Vid husrannsakan i bilen anträffades en mindre mängd misstänkt narkotika och nycklar till en bil av märket BMW.

Polisen kunde senare koppla de tre männen i bilen till en industrilokal i Ödeshög och det beslutades om att en polispatrull skulle genomföra en husrannsakan där då det fanns misstanke om att mer narkotika kunde finnas där. I lokalen hittade polisen två BMW-bilar som stals i Skärblacka respektive Väderstad under natten mot tisdag.

– Självklart tittar man på om det kan finnas ett samband mellan de här stulna bilarna och de som stulits i Linköping men det är också allt jag vet just nu, säger Erik Terneborn på polisens presstjänst.

Under tidig kväll greps de tre männen. De misstänks ha stulit de två bilarna. Misstanken gäller grov stöld. En åklagare beslutade sent på tisdagskvällen att de skulle anhållas på sannolika skäl misstänkta för grov stöld. De anhållna är i åldrarna 20-45 år.

Föregående artikel
Nästa artikel

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
18.2 ° C
20 °
17.2 °
84 %
4.6kmh
75 %
tor
22 °
fre
24 °
lör
20 °
sön
22 °
mån
22 °