9.5 C
Linköping
torsdag, april 15, 2021

Tre anhållna för lyxbilsstölder

Under tisdagens eftermiddag greps och anhölls tre män för att ha stulit två BMW:s i Skärblacka och Väderstad. Just nu jobbar polisen med att utreda om det finns ett samband med den lyxbilsliga som härjat i Linköping den senaste tiden.

Det var när polisen kontrollerade en personbil i Ödeshög som patrullen uppfattade att allt inte stod rätt till i det aktuella fordonet. Bilföraren visade tecken på att vara drogpåverkad och fick därför åka med till stationen för provtagning. Vid husrannsakan i bilen anträffades en mindre mängd misstänkt narkotika och nycklar till en bil av märket BMW.

Polisen kunde senare koppla de tre männen i bilen till en industrilokal i Ödeshög och det beslutades om att en polispatrull skulle genomföra en husrannsakan där då det fanns misstanke om att mer narkotika kunde finnas där. I lokalen hittade polisen två BMW-bilar som stals i Skärblacka respektive Väderstad under natten mot tisdag.

– Självklart tittar man på om det kan finnas ett samband mellan de här stulna bilarna och de som stulits i Linköping men det är också allt jag vet just nu, säger Erik Terneborn på polisens presstjänst.

Under tidig kväll greps de tre männen. De misstänks ha stulit de två bilarna. Misstanken gäller grov stöld. En åklagare beslutade sent på tisdagskvällen att de skulle anhållas på sannolika skäl misstänkta för grov stöld. De anhållna är i åldrarna 20-45 år.

Föregående artikelSadelliga bakom stölder?
Nästa artikelSadelligan slog till igen

RELATERADE ARTIKLAR

Idag, torsdag, samverkar flera olika myndigheter vid en massiv kontroll vid bygget av den...
Färgglada festivalen NärCon är en av höjdpunkterna i Linköping och då mest för dem...
Nystartade Bränneribolaget i Linköping började sin verksamhet för drygt ett år sedan och debuterade...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,208FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
9.5 ° C
10 °
9 °
34 %
5.7kmh
0 %
tor
9 °
fre
11 °
lör
13 °
sön
12 °
mån
15 °