-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Debatt: LL frågar ”vad gör ni åt saken” – vill arbeta för ökad trygghet

Skjutningen på Palatset i helgen i Linköping berör. En plats för musik och uppträdanden. Nu var det ingen musik denna helg. Som tur var, skriver Peter Trygg representant för nya uppstickarpartiet Linköpings Listan (LL) och kräver samarbete över partigränser.

Vi inom LL bejakar en massiv insats av kameror runt nöjesplatser och otrygga områden. ( särskilt utsatta områden är ett epitet polismyndigheten får använda bäst de vill).Kan myndigheten fortgå med att faktiskt få upp mängder med fartkameror som är bra för att minska otryggheten på vägarna så borde myndigheten få igång de kameror som Rikspolisstyrelsen sitter på, i en slags limbo.

Otrygga områden kan vara Centralstationen. City. Ljungsbro med mera. Eller en mörk passage i Vidingsjö.Det känns just nu som Linköping är ett enda stort otryggt område .

Vi i LL ska när vi kommer in i KS arbeta för en ökad trygghet .

Sveriges största explosion i modern tid ska inte ske här. Har ni glömt? Alla skjutningar som när slår rekord!!?Vi tenderar till att sitta i våra egna ”kokonger” och se på. Tills den dagen vår bror, mamma eller någon annan får en förlupen kula i huvudet.Kommunen kan inte göra allt, då mycket sköts via riksdag och regering och av de som äger våldsmonopolet inkl de rättsvårdande instanserna.

Förebyggande arbete är viktigt: Ökade insatser till föreningslivet så att kids får föredömen. Ökade krav på vårdnadshavarna .Säkra upp att polismyndigheten fokuserar på sitt huvuduppdrag. Konstaplarna gör ett fantastisk arbete men någonstans i ledningsfunktionen brister det. Anställa fler kommunväktare. Fler fältassistenter ute på gator. Socialförvaltningen måste få tydligare styrning i vad som är viktigt att fokusera på.

Det viktigaste är dock att skapa förutsättningar att alla barn i kommunen kan få växa upp med goda förebilder. Det vill vi skapa genom att ta medel från kommunens kassakista och säkra upp att de som kan utföra arbete och som idag går på försörjningsstöd kan komma i arbete. Det gör att föräldrarna blir till förebilder åt barnen.

Oavsett partitillhörighet så tror vi att alla partier brottas med frågan i hur man kan bryta detta vansinne

Öppen fråga: vad vill S, Sd, M, C, V, KD, L, MP göra åt detta i NUET? Det finns ingen Quick-fix. Alla måste hjälpas åt!!

Skäggetorp 26 april: Skottlossning.

Berga 19 maj: 20-årig man skjuts ihjäl .Innerstaden 8 juli: Skottlossning på restaurang.

Lambohov 5 augusti: Skottlossning.

Berga 5 augusti: 16-åring skjuts ihjäl.

Ryd 16 augusti: Skottlossning.

Skäggetorp 25 augusti: 30-årig man skjuts ihjäl.

Ryd 15 september: 19-årig man blir skjuten.

Lambohov 6 oktober: 34-årig man skjuts ihjäl.

Stångebro 3 november: 17-årig pojke blir skjuten.

Innerstaden 7 november: Skottlossning på krog.

Peter Trygg LL

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har...

Debatt: ...

Debattinlägg av Kristina Edlund och Elias Aguirre kommunalråd (S) i opposition: Det är bedrövligt att se...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °