-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Kvinna utsatt för våldtäktsförsök

Det var vid 21.00-tiden på torsdagskvällen som en kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök i Trädgårdsföreningen och i närheten av café Belvederen.

Polisen har hållit förhör med kvinnan, som är i 25-årsåldern, gjort en brottsplatsundersökning men i skrivande stund finns det ingen misstänkt. Vittnen ska ha sett en man springa från platsen.

Polisen var framme på platsen efter fyra minuter och påbörjade ett arbete med att utreda vad som hänt. Den drabbade kvinnan var mycket chockad efter händelsen. En hundförare påbörjade spårning men på grund av att många personer rört sig i området ledde spårningen inte till något frihetsberövande. Polisen påbörjade en utredning om försök till våldtäkt efter att en inledande förhör hållits med den drabbade kvinnan, som är i 25-årsåldern. Polisen spärrade av ett område där man kunde misstänka att händelse hade inträffat. Kriminaltekniker kom sedan till platsen och genomförde en kriminalteknisk undersökning. Platsen har också sökts av med en specialsökshund. Polisen har också hållit förhör med vittnen som stannat på platsen. 

Det finns inte någon frihetsberövad i utredningen. Den drabbade kvinnan verkar inte vara fysiskt skadad, men hon var svårt chockad.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i Trädgårdsföreningen vid 21.30 till22-tiden. Alla iakttagelser om män som kan ha rört sig i eller omkring Trädgårdsföreningen kan vara av stort värde för utredning. Om någon man har setts uppträda misstänkt, (undvikande eller springande) kan iakttagleser vara av extra stort värde. Kontakta polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär på polisens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °