0.2 C
Linköping
torsdag, december 9, 2021

Utdelning av två Nyponpris imorgon – Sami Rahim och ?

Stipendieutdelning 2021

Nu är pandemi restriktionerna borttagna och det innebär att större grupp människor kan samlas igen. Juryn för Lars Winnerbäcks Nyponpris passar därför på att dela ut priser ute i verkliga livet.

I morgon fredag presenteras 2021-års stipendier och stipendiater vid en ceremoni i Garden, Linköping Konsert & Kongress. Konferencier är Henrik Johnsson. Linköpingsartisten Fanny Wandel samt Lars Winnerbäck med musiker spelar. Vem som blir årets pristagare är inte offentliggjort men vem som fick ett Nypon förra året det vet vi redan.

En kurd vid namn Sami Rahim

På grund av de fortsatta restriktionerna för folksamlingar kunde Nyponet i år inte delas förra året ut vid en offentlig ceremoni som tidigare. Istället arrangerades den en liten träff med enbart stipendiaten, styrelsen och en fotograf. Till priset hör ett grafiskt blad gjort av Isabelle Nilsson. Det hoppas vi kunna överräcka till Sami under festligare former vid 2021 års ceremoni, som förhoppningsvis kan bli ett stort och folkrikt arrangemang.

Punkiga nitjackor och argentinska dansklänningar

Lars Winnerbäcks Stiftelse tilldelade förra årets Nypon till Sami Rahim, med följande motivering:

Nyponet 2020 tilldelas Sami Rahim för hans passionerade strävan att göra Linköping till en roligare och bättre stad. Med stort hjärta och varm famn välkomnades kulturen till restaurang L’Orient. Under sexton år hade Linköping ett välbehövligt, svängande vardagsrum med plats för alla. Punkiga nitjackor avlöstes av argentinska tangoklänningar. Vi säger tack för dansen och ser fram emot framtida projekt.

Fakta:

Lars Winnerbäcks Stiftelse har till uppgift att främja kulturlivet i Linköpings kommun. Det sker genom att stiftelsen varje år delar ut ett stipendium på 100 000:- till en eller flera eldsjälar som bidrar till att berika kulturlivet i Linköping. Stipendiaten får också ett nypon tillverkat av en hantverkare som är verksam i Östergötland.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
0.2 ° C
1 °
-1.7 °
87 %
6.7kmh
90 %
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
0 °
mån
-2 °