0.2 C
Linköping
torsdag, december 9, 2021

S vill stoppa utförsäljningen av hemtjänsten i Linköping

Alliansen, med stöd av SD, förbereder just nu ett skifte för hemtjänsten som innebär att den ska konkurrensutsättas och upphandlas med jämna mellanrum. S är kritiska och har startat en kampanj för att stoppa förslaget skriver partiet i ett pressmeddelande i saken.

Kampanjen är digital och går ut på att samla in namnunderskrifter för att stoppa utförsäljningen. S vill i stället att hemtjänsten ska drivas i kommunal regi. Tidigare har Linköpings kommun sagt upp 16 av 20 hemtjänstföretag på grund av fusk med skattemedel och bristande omsorg. 

– Med tanke på att vi tidigare fått säga upp företag och all negativ publicitet kring Attendo här i Linköping är det häpnadsväckande att Alliansen ändå fortsätter driva på privatiseringarna, säger oppositionsrådet Kristina Edlund (S).

Socialdemokraterna anser att upphandlingar och privata vårdbolag alltför ofta leder till en situation med prispress, underbemanning och brister i omsorgen. 

– Vi vill att hela hemtjänsten drivs i kommunal regi. Det ger kommunen bättre möjligheter att se till att de äldre garanteras en god omsorg, säger oppositionsrådet Mikael Sanfridson (S).

Socialdemokraterna hoppas få folkligt stöd för sin linje bland Linköpingsborna.

På Äldrenämnden den 18 november kommer förslaget om hemtjänstens framtid att avgöras. 

RELATERADE ARTIKLAR

Debatt: ...

Debattinlägg av Kristina Edlund och Elias Aguirre kommunalråd (S) i opposition: Det är bedrövligt att se...
Efter omfattande debatt och centrala fackliga förhandlingar har äldrenämnden fattat beslut om hur en...
På kommunfullmäktiges sammanträde den 23 november skulle den mycket omdebatterade frågan om Tinnerbäcksbadets "Badsjö"...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
0.2 ° C
1 °
-1.7 °
87 %
6.7kmh
90 %
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
0 °
mån
-2 °