3.8 C
Linköping
lördag, mars 2, 2024

Armenisk vinprovning på restaurang Ros

Den lilla kvarterskrogen och “Fine-dining” restaurangen Ros har nyligen gjort en stilenlig förändring av hela interiören i lokalerna. Väggarna är nu påklädda med bastant furu från Östergötland vilket ger en smakfull inredning till den meny som serveras i restaurangen.

Nu när pandemi restriktionerna har hävts passar ägaren Shumer Albazi också på att öppna den nyinredda källarvåningen igen och för att ytterligare signalera optimism inför framtiden kommer nu Ros att bjuda in till en serie vinprovningar.

– Vi börjar den 19e november med en Armenisk vinprovning och till det mat som passar till vinet som exempel lammkött och olika desserter, berättar Shumer och fortsätter.

– Jag har anlitat en verklig expert på armeniska viner, Jan Möller, som har importerat armeniska viner genom sitt företag Argoria i snart fem år. Han kommer att ledsaga oss genom vinprovningen som genom bildvisning från det magiska sagolandet Armenien.

Jan ordnar resor till Armenien

Under vinprovningen kommer Jan att berätta om Armenien i allmänhet, landets historia, kultur, landskap och i synnerhet vingårdarna, de inhemska druvorna och självklart om de aktuella vinerna.
– Vi kommer att först prova sju olika viner. Alla gjorda på de unika armeniska druvorna, där den ikoniska blåa druvan Areni står i centrum. Därefter blir det middag med lamm och en armenisk touch och till det dricker vi ett premium långtidslagrat rött vin på armeniska ekfat, säger Jan Möller och tillägger.

– Till kaffet kan man beställa Ararat, en armenisk 10-årig brandy, om man vill.

RELATERADE ARTIKLAR

Det är inte, nödvänligvis, som magin inträffar på de inrökta, ölstinna och nattöppna klubbarna...
Rockjournalisten Anders Tengner om livet på vägarna i nya boken "Turnéliv". "På turné, på...
Anrika Arbis är stängt ännu ett tag på grund av renovering men under nästa...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
3.8 ° C
4.9 °
3.1 °
97 %
5.1kmh
100 %
lör
4 °
sön
9 °
mån
6 °
tis
3 °
ons
4 °