2.1 C
Linköping
tisdag, januari 31, 2023

Nyrenoverat Arbis öppnar snart

Anrika Arbis är stängt ännu ett tag på grund av renovering men under nästa år räknar man med att öppna upp i varsamt restaurerade lokaler.

I huset finns det lokaler för dans, kreativt skapande och utställningar. Det finns en digital inspelningsstudio, replokal och kontorsplatser. Typen av verksamheter och ålder på besökarna har varierat under åren. Innan stängningen riktade sig verksamheten till ungdomar mellan 13 och 25 år. Verksamheten hade en kulturinriktning och fokus låg på flickors fritid.
Nu utökas åldersspannet till att omfatta åldrarna 0 till 25 år.

Arbis är en del av Kulturscener och ungdom, en enhet som sorterar under Kultur- och fritidsförvaltningen inom Linköping kommun.
Alla oavsett könstillhörighet kommer att vara välkomna till Arbis. Men det kommer inte att bli någon ungdomsgård.

Arbis kommer troligtvis att ordna vissa aktiviteter själv exempelvis för små barn och deras föräldrar.

Verksamheterna kommer att drivas i samarbete med olika enheter inom kommunen, studieförbund, föreningsliv och övriga civilsamhället enligt kommunens webbplats.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
2.1 ° C
2.2 °
1.7 °
60 %
8.2kmh
1 %
tis
2 °
ons
3 °
tor
1 °
fre
-1 °
lör
-4 °