10.5 C
Linköping
fredag, september 30, 2022

Krönika: Jerry Prütz – varför letar ingen efter Zipporah?

En tolvårig flicka försvann spårlöst i slutet av januari och har inte setts till sedan dess. Detta har vi skrivit om vid ett flertal tillfällen. Försvinnandet har varit med på Efterlyst i tv och Alexandra Pascalidouhar har gjort ett utmärkt jobb i Expressen. Frågan kvarstår dock – varför är flickan fortsatt borta och varför verkar det som om ingen bryr sig?

Situationen blev inte bättre av att mamman till Zipporah, Borah, nu också är försvunnen sedan i tisdags. Om detta har det varit väldigt tyst i media och bland dem som gärna luftar sin åsikter på twitter. Ja, jag menar politiker men kommer på mig med att tänka att tolvåriga flickor inte har rösträtt och så inte heller kvotflyktingar.

Det ska inte falla någon skugga över polisen och dess arbete. Jag har pratat flera gånger med den ansvarige utredaren och han är lika frustrerad som vad jag är. Ett barn ska inte bara försvinna. En flicka på 12 år ska gå i skolan. Det är faktiskt så enkelt.

Dra rasistkort får någon annan göra för inte kan det väl vara så att en familj med rötterna i Afrika är mindre värda. Vi tänker inte så här, vi kan bättre, vi bryr oss om andra och våra medmänniskor som vistas här i vårt land oavsett. Det är åtminstone vad jag vill tro.

Vad gör de anställda på Socialförvaltningen förutom att gömma sig bakom att inte ha något ansvar, hur kunde det bli så fel vid överlämningen den där dagen i slutet på januari när det var en köldknäpp och kvicksilvret kröp ner mot minus tjugo.

Om det skulle vara så att familjen grundlurat alla och gömt flickan hemma eller på annat sätt är inblandade i försvinnandet spelar ingen roll. En tolvårig flicka ska inte försvinna spårlöst mitt på dagen nådens år 2021. Det är inte okey. Jag skriver det en gång till – En tolvårig flicka ska inte försvinna spårlöst mitt på dagen nådens år 2021.

Hon ska gå i skolan med sina kompisar, titta på Idol på tv och äta godis. Allt annat är otänkbart.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
10.5 ° C
11 °
9.4 °
82 %
4.6kmh
75 %
fre
10 °
lör
16 °
sön
14 °
mån
14 °
tis
14 °