28.2 C
Linköping
lördag, augusti 13, 2022

Misstänkt paket upptäckt på Migrationsverket

Polis och räddningstjänst befinner sig just nu vid Migrationsverket i Norrköping. Anledningen är att det i verkets posthantering inkommit ett paket med oklart innehåll.

I nuläget är det inget som säger att innehållet är farligt. Dock väljer polisen, på inrådan av räddningstjänsten,  att ta hjälp av Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap. De har en avancerad indikeringsenhet som är på plats i Norrköping under kvällen.

– Att det skulle vara en bomb man hittat är inte troligt och bombskyddet är inte på plats, berättar polisens presstalesperson Johnny Gustavsson och fortsätter:

– Man har fått ett paket med någon typ av innehåll man helt enkelt känt att man inte vill ha inne i sina lokaler och därför kontaktat oss, menar Gustavsson vidare.

Indikeringsenheten har kompetens att säkerställa hanteringen och i slutändan också konstatera vad innehållet består av.

Ingen person är skadad eller påverkad av paketet som finns inomhus. I nuläget är själva rummet där paket finns avspärrat. Varför och varifrån paketet kommer återstår  för polisen att utreda.

Uppdatering

Paketets innehåll visade sig vara helt ofarligt och polisen kan själva hantera försändelsen. Ärendet utreds som olaga hot och paketet har tagits i beslag för vidare utredningsåtgärder.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
28.2 ° C
28.7 °
27.2 °
40 %
2.1kmh
67 %
lör
30 °
sön
31 °
mån
29 °
tis
32 °
ons
28 °