11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

LinköpingsListan lägger eget budgetförslag

Under årets sista digitala kommunfullmäktigesammanträde lägger det nya partiet LinköpingsListan fram sitt eget budgetförslag. Linköpingslistan (Ellen) ställer även upp i nästa år val till kommunfullmäktige.

Ellen är ett lokalt uppstickarparti som säkerligen kommer att röra om i den kommunpolitiska gröten och budgetdebatten i Stadshuset.

Christer Mård är ordförande i partiet och han nu gör gör comeback i kommunpolitiken i och med sitt engagemang i Ellen. Ellens egna budgetförslag är en provkarta för vad partiet tycker i rad olika frågor.

– Vi föreslår att kommunen under en femårsperiod avsätter ytterligare 430 miljoner per år för att öka kvalitén i förskola, skola och äldreomsorg, säger LinköpingsListans talesperson Christer Mård och tillägger att pengarna ska också kunna sätta bidragstagare i arbete och skapa förutsättningar för att slå ut gängkriminaliteten.

Kommunen lägger pengar på hög

I ett ett pressmeddelande hävdar Ellen att kommunen har en obalans mellan sparande och verksamhet och att allt för mycket pengar samlas på hög. Man påpekar även att kommunen har 37 miljarder kronor i tillgångar och att det i snitt avsättes en miljard per år.

Finansieringen av de satsningar som Ellen vill göra under programperioden ska plockas fram genom att de vill öka utdelningen från bolagskoncernen, uttag från kapitalplaceringar och med ett kommande ökat statsbidrag.

Profilfrågor och satsningar

Christer Mård lyfter vidare fram ett antal lokala frågor som är viktiga för partiet som till exempel att kommunen ska sänka hyrorna för föreningar.

– Vi tycker att föreningslivet skall kunna fokusera på att utveckla våra ungdomar genom duktiga ledare och tränare. Ledarnas arbete skall vi uppskatta som en viktig insats i vår kommun. Genom att ta bort kostnader för föreningslivet underlättar vi för ledare att enbart fokusera på sin roll i samverkan med utövarna. Ledarna är våra hjältar och oerhört viktiga i vår kommuns utveckling, berättar Christer och fortsätter att prata om förslag på kultur och fritidspolitiska satsningar.

– För att stimulera kulturen behövs en utomhusscen att få framföra sin musik eller teater. Scenen skall vara för Östgötamusiker i första hand. Om Linköping skall leva upp till att vara en kulturstad och sommarstad behöver vi en utomhusscen som är värdig och kan erbjuda minst två gratisföreställningar i veckan under sommarmånaderna. Skötseln av utomhusscenen kan med fördel utföras i något arbetsmarknadsprojekt, menar Christer som har både näsa för vad ”folk i Linköping tycker” såväl som väl åsikter i de heta lokala frågorna som säkerligen dyker upp under valåret 2022.

RELATERADE ARTIKLAR

Linköpings Listan (LL) tar ställning för ett bevarande av Tinnis badsjö och det förslag...
Efter en maraton lång debatt i kommunfullmäktige om kommunens budget 2022 klubbades Alliansens...
Uppstickarpartiet Linköpingslistan har haft årsmöte och valde då ny ordförande och vice ordförande för...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °