11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Debatt: Linköpings Listan om Tinnis – ”hörsamma Linköpingsborna”


Linköpings Listan (LL) tar ställning för ett bevarande av Tinnis badsjö och det förslag
som aktionsgruppen Tinnis.nu valt att kalla ”Linje 4” skriver här partiledaren Christer Mård och Peter Trygg.

De av kommunen framtagna förslagen för badsjön Tinnis framtid har nu utretts av en politisk beredningsgrupp. Under torsdagen i förra veckan meddelade beredningsgruppen att de ställer sig bakom det förslag som innebär att en ny, mindre badsjö ska uppföras till förmån för större parkyta och ny cykelväg.

Förslaget innebär att politikerna inte hörsammar majoriteten av Linköpings medborgare som vill bevara badsjön samt utveckla och modernisera såväl badsjön som området runt omkring. I en debattartikel publicerad under torsdagen försvarar Allians för Linköping förslaget. I artikeln används skrämselpropaganda om att det är nödvändigt att avlägsna den befintliga kulverten och ta upp Tinnerbäcken i dagen för att klara större regnmängder och extremväder.


Tinnis.nu har tagit fram ett förslag, som man valt att kalla Linje 4. Förslaget innebär att en så stor badsjö som möjligt ska behållas, utvecklas och moderniseras till förmån för det kulturarv som badsjön bär. Till skillnad mot beredningsgruppens förslag står Linje 4 i överrensstämmelse med medborgarnas vilja. Linje 4 innebär att den gamla kulverten ersätts med en ny, modern och miljöanpassad kulvert, som har de tekniska egenskaper som krävs för att klara såväl större regnmängder som andra extremväder. Därtill vill man helt utesluta en ny, helt onödig, cykelväg genom området till förmån för en större badsjö samt ett trivsamt och tryggt grönområde. Därtill finns plats och möjlighet att skapa en ytterligare bassäng för de mindre barnen.

Den kostnad som genomförande av Linje 4 skulle innebära står i överensstämmelse med det förslag som stöds av beredningsgruppen och Alliansen.


Genom verkställande av Linje 4 blir Tinnis en badsjö värd namnet. Förslaget skulle även innebära att hela området med simhall, bassäng och badsjö blir en sammanhållen plats för bad, rekreation och upplevelser för Linköpingsbor och turister i alla åldrar och samhällsskikt. Linje 4 utgör ett förslag som räddar både Tinnis kulturarv och miljön i området.

Christer Mård, ordförande

Peter Trygg, agitator

Lkpg.Newshttps://lkpg.news
Lokala nyheter från Linköping med omnejd.

RELATERADE ARTIKLAR

Willys och Hemköp har stora it-störningar, enligt uppgifter till Aftonbladet. Leveranser ska påverkas och det...
Polisen, strax efter klockan 02.00, larmades till Skäggetorps centrum i Linköping med anledning...
På söndag, den 24 oktober firas FN-dagen över hela världen. I Linköping bjuder Sveriges...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °