13.1 C
Linköping
måndag, september 26, 2022

Mello till Linköping för sjunde gången – Thorén hoppas på folkfest

För sjunde gången i ordningen står Linköping värd för en deltävling i Melodifestivalen. Den tredje deltävlingen kommer att avgöras i Saab Arena 19 februari 2022.

Idag offentliggjorde SVT vilka städer som står värdar för Melodifestivalen 2022 och de berättade också att Oscar Zia kommer att leda programmet. Turnén besöker Malmö, Göteborg, Linköping, Lidköping, Örnsköldsvik och Stockholm.

Senast Melodifestivalen var ute på turné 2020 var Linköping en av värdstäderna och nu är det alltså dags igen. Detta blir sjunde gången som tävlingen avgörs i staden. Denna gång är den tredje deltävlingen som går av stapeln i Saab Arena 19 februari.

-Vi är mycket glada över att vara tillbaka i Linköping. Det känns som ett givet alternativ efter de tre största städerna. Vi får alltid ett mycket fint och proffsigt mottagande och staden har stor erfarenhet av att arrangera Melodifestivalen och andra stora konserter tillsammans med oss på Live Nation, säger Peter Uksila, Marketing & Partnership Manager på Live Nation som ansvarar för Melodifestivalturnén, i ett pressmeddelande.

Visit Linköping & Co, som är lokal arrangör, ser det som en stor ära att återigen få arrangera tävlingen och ser många fördelar för staden:

-Melodifestivalen var det sista riktigt stora evenemang vi arrangerade i Linköping innan pandemin startade. Därför känns det extra roligt att hälsa Melodifestivalen välkomna tillbaka som ett led i att återstarta evenemangsbranschen i Linköping. Evenemanget kommer självklart att anpassas efter de restriktioner som råder i februari, men vi hoppas på att det som vanligt blir en härlig folkfest för Linköpingsborna och ett välkommet klirr i kassan för den hårt drabbade besöksnäringen, säger Anders Thorén, chef för möten och evenemang på Visit Linköping & Co.

RELATERADE ARTIKLAR

De ekonomiska följderna av den pågående pandemin kan bli svåra för kommunen och dessa...
Under de rådande omständigheterna så kan inte Linköpings stadsfest att genomföras på det sätt...
Det kommunägda bolaget Visit Linköping & Co har idag, onsdag, lagt ett varsel hos...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
13.1 ° C
13.7 °
13 °
72 %
3.6kmh
100 %
mån
12 °
tis
17 °
ons
14 °
tor
10 °
fre
11 °