0.1 C
Linköping
måndag, april 19, 2021

Storvarsel på Konsert och Kongress

Det kommunägda bolaget Visit Linköping & Co har idag, onsdag, lagt ett varsel hos Arbetsförmedlingen om uppsägning av 15 personer på grund av arbetsbrist. Detta som resultat av den rådande pandemin och dess följder.

En stor del av verksamheten i Visit Linköping & Co, som driver Konsert och Kongress i centrala Linköping, påverkas i och med Coronakrisen. Efter att det införts olika typer av restriktioner av möten och evenemang de senaste veckorna, har en stor del av intäkterna under våren försvunnit då huvuddelen av alla planerade möten och evenemang har flyttats eller avbokats.

Bolaget varslar därför 15 av sina 55 medarbetare om uppsägning på grund av arbetsbrist.

– Denna kris påverkar hela vår näring, inte bara oss. Verksamheten under våren och sommaren har redan påverkats kraftigt. Att lägga varsel är nödvändigt i detta läge för att anpassa oss utifrån rådande förutsättningar, säger Johan Rustan, vd för Visit Linköping & Co, i ett pressmeddelande.

Stänger lunchrestaurangen

– Vår nuvarande bedömning är att vi behöver ha kvar ett 40-tal medarbetare för att hålla vår verksamhet igång för att hantera våra uppdrag och snabbt vara redo när Coronakrisen släpper sitt grepp. Då kommer vi återigen att kunna erbjuda Linköpingsbor efterlängtade evenemang och genomföra de större kongresser och möten som gynnar besöksnäringen, menar Johan Rustan vidare.

Förutom bolagets tillsvidareanställda påverkas också cirka 300 behovsanställda och ett stort antal underleverantörer av exempelvis livsmedel, förbrukningsvaror, scenproduktion och teknik.

Påverkar många

Tidigare i veckan meddelade bolaget att man tillfälligt stänger event-, mötes- och restaurangverksamheten i bolagets anläggning Linköping Konsert & Kongress på grund av att bristen på möten och evenemang.

De lunchgäster som återstod, hänvisades istället till Linköpings övriga restauranger. Receptionen hålls öppen för biljettärenden kl 10-14 på vardagar. Alla medarbetare arbetar kvar i verksamheten tills vidare. De fackliga förhandlingarna har precis inletts.

Läs hela pressmeddelandet här

RELATERADE ARTIKLAR

Polis larmades till centrala Linköping, under fredagskvällen, med anledning av ett bråk i eller...
Idag, torsdag, samverkar flera olika myndigheter vid en massiv kontroll vid bygget av den...
Färgglada festivalen NärCon är en av höjdpunkterna i Linköping och då mest för dem...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,227FöljareGilla
69FöljareFölj
13FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
0.1 ° C
2 °
-2 °
100 %
1kmh
39 %
mån
15 °
tis
16 °
ons
12 °
tor
5 °
fre
7 °