11.6 C
Linköping
fredag, september 30, 2022

Utspelet: S vill ha poliskontor i Skäggetorp

Efter den senaste tidens oroligheter i Linköpings ytterområden gör nu Socialdemokraterna i Linköping slag i saken och föreslår att man öppnar ett lokalt poliskontor i Skäggetorp.

Under onsdagen gav civilminister Lena Micko det glädjande beskedet att ett, så kallat statligt servicekontor, ska öppnas i Skäggetorp.

Bland annat är Försäkringskassan och Skatteverket tänkta att flytta in i området. Socialdemokraterna i Linköping välkomnar beskedet, men vill nu att initiativ tas för att servicekontoret också blir ett lokalt poliskontor i Skäggetorp.


– Den senaste veckan har det blivit alldeles för tydligt att det behövs en rejäl polisnärvaro i Skäggetorp. Av allt Skäggetorpsborna önskar sig är en närvarande polis absolut i topp. Nu har vi chansen, säger Elias Aguirre, kommunalråd för S, i ett pressutskick.

Positivt besked


– Det är ett väldigt positivt besked att vinden har vänt och att regeringen ser att samhällets närvaro måste öka i utsatta stadsdelar. När ett myndighetskontor öppnar ser vi det som otroligt viktigt att även polisen blir en del av satsningen. Vi föreslår att kommunledningen snarast tar kontakt med Statens servicecenter och Polismyndigheten för att inleda ett samarbete med målet att också Polisen kommer tillbaka till Skäggetorp, säger Elias Aguirre.

Beslutet, som fattas under torsdagens regeringssammanträde, innebär en kraftig förstärkning av det statliga servicekontorsnätet som kommer förbättra tillgängligheten till statlig service för enskilda och företag över hela landet. Vid kontoren kan besökare få vägledning och hjälp med ärenden till Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket samt vid många kontor även få guidning i Arbetsförmedlingens kundtorgstjänster.

RELATERADE ARTIKLAR

Set var strax före klockan 20 på torsdagskvällen som räddningstjänst och polis larmades om...
Mord som kan liknas vid rena avrättningar, skott mot förskola och ett område i...
Någon gång mellan julafton och den 27 december ska någon eller okända personer skjutit...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
11.6 ° C
12 °
11.2 °
73 %
3.6kmh
40 %
fre
11 °
lör
16 °
sön
14 °
mån
15 °
tis
15 °