12.5 C
Linköping
onsdag, september 22, 2021

Utspelet: S vill ha poliskontor i Skäggetorp

Efter den senaste tidens oroligheter i Linköpings ytterområden gör nu Socialdemokraterna i Linköping slag i saken och föreslår att man öppnar ett lokalt poliskontor i Skäggetorp.

Under onsdagen gav civilminister Lena Micko det glädjande beskedet att ett, så kallat statligt servicekontor, ska öppnas i Skäggetorp.

Bland annat är Försäkringskassan och Skatteverket tänkta att flytta in i området. Socialdemokraterna i Linköping välkomnar beskedet, men vill nu att initiativ tas för att servicekontoret också blir ett lokalt poliskontor i Skäggetorp.


– Den senaste veckan har det blivit alldeles för tydligt att det behövs en rejäl polisnärvaro i Skäggetorp. Av allt Skäggetorpsborna önskar sig är en närvarande polis absolut i topp. Nu har vi chansen, säger Elias Aguirre, kommunalråd för S, i ett pressutskick.

Positivt besked


– Det är ett väldigt positivt besked att vinden har vänt och att regeringen ser att samhällets närvaro måste öka i utsatta stadsdelar. När ett myndighetskontor öppnar ser vi det som otroligt viktigt att även polisen blir en del av satsningen. Vi föreslår att kommunledningen snarast tar kontakt med Statens servicecenter och Polismyndigheten för att inleda ett samarbete med målet att också Polisen kommer tillbaka till Skäggetorp, säger Elias Aguirre.

Beslutet, som fattas under torsdagens regeringssammanträde, innebär en kraftig förstärkning av det statliga servicekontorsnätet som kommer förbättra tillgängligheten till statlig service för enskilda och företag över hela landet. Vid kontoren kan besökare få vägledning och hjälp med ärenden till Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket samt vid många kontor även få guidning i Arbetsförmedlingens kundtorgstjänster.

RELATERADE ARTIKLAR

Under gårdagens eftermiddag och vid 16.00-tiden hade ett gäng män samlats i Skäggetorp för...
På söndagskvällen larmades räddningstjänst och polis om bilbrand vid Skäggetorp centrum. Larmet inkom till SOS...
I år har, den så kallade "nollningen" vid kommunens gymnasieskolor varit ovanligt stökig och...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,380FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
57 %
3.7kmh
16 %
ons
17 °
tor
13 °
fre
13 °
lör
15 °
sön
17 °